22.07.19 | 23:17

 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Στους λογαριασμούς δημοτικών υπαλλήλων “κομμένος” λόγω μνημονίων 13ος και 14ος μισθός!
20.08.18 | 13:26

Στους λογαριασμούς δημοτικών υπαλλήλων κομμένος λόγω μνημονίων 13ος και 14ος μισθός!

Στους λογαριασμούς υπαλλήλων ΙΔΑΧ του Δήμου Δέλτα θα πιστωθούν τα ποσά των κομμένων - λόγω Μνημονίων - επιδόματος αδείας και δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα, όπως παρουσιάζει, σήμερα, αποκλειστικά το epoli.gr.

Πρόκειται για μία εξαιρετικά σημαντικά είδηση, αφού πρόκειται για καταβολή και όχι κερδισμένη δικαστική διεκδίκηση - όπως έχουν επιτύχει πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι - πράξη, που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες υπαλλήλους του ευρύτερου και στενού δημοσίου τομέα, που στα πλαίσια των Μνημονίων, μεταξύ άλλων, απώλεσαν 13ο και 14ο μισθό.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ίδιο αποκλειστικό ρεπορτάζ του epoli.gr οι 95 εργαζόμενοι ΙΔΑΧ του Δήμου Δέλτα θα δουν το επίδομα αδείας και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ετών 2013 – 2015, να πιστώνονται μαζί με την τακτική μισθοδοσίας τους, στους λογαριασμούς τους, την ερχόμενη Παρασκευή 24 Αυγούστου.

Το συνολικό ποσό που δικαστικά κερδήθηκε, είναι περί τις 290.000 €, με 2.500 € περίπου μεικτά να αντιστοιχεί στον κάθε εργαζόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων και της προέδρου, μέλους του Γ.Σ. της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α., Μαρίας Κατούδη, τον Απρίλιο του 2017, οι εν λόγω εργαζόμενοι δικαιώθηκαν δικαστικά, με την υπόθεση να τελεσιδικεί, αφού με ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου και Οικονομικής Επιτροπής δεν ασκήθηκαν εφέσεις από τον Δήμο Δέλτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ