30.05.20 | 07:44

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

Στον Υπουργό Ναυτιλίας ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας
02.11.13 | 09:40

Στον Υπουργό Ναυτιλίας ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας

Επίσκεψη στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, στην οποία είχε την ευκαιρία να συζητήσει διεξοδικά όλα τα θέματα - ζητήματα του δήμου.                             

Μετά την συνάντηση ο Δήμαρχος δήλωσε τα εξής:

«Ανέλυσα διεξοδικά στον κ. Υπουργό όλα τα θέματα που περιείχε η ενημερωτική επιστολή με την οποία ζητούσα τη σημερινή συνάντηση.

Του τόνισα πόσο σημαντικό θεωρούμε να ενταχθεί η παραχώρηση στη Δημοτική Αρχή Κερατσινίου - Δραπετσώνας της εκτάσεως της ΟΛΠ Α.Ε. στη Λιμενοβιομηχανική Ζώνη Δραπετσώνας, που είναι σημαντική για την ελεύθερη πρόσβαση των πολιτών στο θαλάσσιο μέτωπο, αλλά και για τη δημιουργία Δημοτικής Μαρίνας.

Ο κ. Υπουργός ήταν θετικός ως προς το να γίνουν πιο λειτουργικά τα θέματα που αφορούν αναξιοποίητες περιοχές της δικαιοδοσίας του ΟΛΠ και μας τόνισε ότι, έτσι όπως είναι η έκταση δεν προσφέρει κάτι στον ΟΛΠ. 

Είναι ένας μοναδικός χώρος, που πρέπει να αποκτήσει άλλο χαρακτήρα, άλλη αξία. Βεβαίως και είναι σημαντικό να ωφεληθούν οι κάτοικοι της περιοχής. Είναι θετικός στο να παραχωρηθεί η χρήση στο Δήμο. 

Ο Δήμος πρέπει να εκπονήσει ένα πλάνο αξιοποίησης και επένδυσης από το οποίο να αποδεικνύεται ότι, από την επένδυση αυτή θα ωφεληθεί και το κράτος και η κοινωνία.  

Η εκτίμησή μου είναι ότι, ο κ. Υπουργός είναι πολύ καλά ενημερωμένος για όλα τα προβλήματα που δημιουργεί η χωροθέτηση του ΟΛΠ στους παραθαλάσσιους Δήμους. 

Mας κατέθεσε το όραμά του για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά και την ανάκαμψη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Η συζήτηση έγινε μέσα σε κλίμα κατανόησης και ενθάρρυνσης των ενεργειών τις οποίες θα προχωρήσει ο Δήμος μας, άμεσα, δεδομένου ότι, αδιαπραγμάτευτη είναι η θέση μας ότι, πρέπει να διασφαλιστεί και να αναβαθμιστεί η οικονομική και η  πολιτιστική μας ζωή. 

Οι δημότες του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δικαιούνται να έχουν μόνιμη πρόσβαση στην θάλασσά τους, σημείο αναφοράς στον πολιτισμό τους».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ