29.03.20 | 14:57

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΝΗΣΩΝ

Στον Υπ.Α.Α.Τ. Ευ. Αποστόλου το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής
18.11.16 | 14:29

Στον Υπ.Α.Α.Τ. Ευ. Αποστόλου το Δίκτυο Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής

Το προεδρείο του «Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Αττικής», δέχτηκε, σήμερα, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, Ευάγγελος Αποστόλου.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων, Παναγιώτης Χατζηπέρος ως Επίτιμος Πρόεδρος, ο οποίος είχε και την πρωτοβουλία συμμετοχής στο πρόγραμμα Leader, o Πρόεδρος του Δικτύου και Δήμαρχος Αίγινας, Δημήτρης Μούρτζης, ο Δήμαρχος Τροιζήνας - Μεθάνων, Κωνσταντίνος Καραγιάννης, ο τεχνικός σύμβουλος του Δήμου Κυθήρων, Δημήτρης Μπογιατζής,ο κ. Μαρίνος Μπερέτσος, Γενικός Διευθυντής, και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Δικτύου, Σταύρος Πλατής.

Στη συνάντηση γνωριμίας ανταλλάχθηκαν απόψεις και εξαιτήθηκαν τα προβλήματα, με ιδιαίτερη έμφαση αυτό της χρηματοδότησης των μελετών, το οποίο αποτελεί και το αγκάθι για όλα τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Ο Υπουργός άκουσε με κατανόηση τα θέματα και δήλωσε ότι η νησιωτικότητα και η ανάπτυξη της πρωτογενούς παραγωγής, αποτελεί ιδιαίτερο μέλημα για το Υπουργείο. Επίσης, ανακοίνωσε ότι υπάρχει πρόβλεψη για την ενίσχυση του φιστικιού της Αίγινας – προϊόντος ΠΟΠ.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε ότι, η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί την "ατμομηχανή" της ανάπτυξης των νησιών σε συνδυασμό με τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα από την Ε.Ε. Η αρχή έγινε με το Leader και έχει υποβληθεί αίτημα στο πρόγραμμα LIFE  με την επωνυμία Green Kythera.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ