21.04.21 | 13:48

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΙΟΝΙΑΣ

Στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ο Δήμαρχος Παιονίας
09.10.13 | 14:38

Στον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο ο Δήμαρχος Παιονίας

Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Τρίτη 8 Οκτωβρίου, ο Δήμαρχος Παιονίας, Αθανάσιος Λαπόρδας, στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, όπου συναντήθηκε με τον Παναγιότατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, κ.κ. Άνθιμο.

Μεταξύ των θεμάτων συζήτησης υπήρξε η κατάφορα προκλητική ενέργεια των γειτονικού Δήμου Γευγελής να αναγείρει μνημείο με το δεκαεξάκτινο αστέρι της Βεργίνας και ένα άκρως προκλητικό χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας».

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος, ο οποίος είναι ένας από τους μεγαλύτερους πολέμιους της προπαγάνδας της γειτονικής χώρας, δεν ήταν καλά ενημερωμένος για το γεγονός και δεσμεύτηκε να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα.

Στην συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ανάπτυξη της Παιονίας και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η εκκλησία στην περιοχή.

Κλείνοντας, ο Ποιμενάρχης της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης υποσχέθηκε ότι, θα επισκεφτεί την Παιονία, όπως επίσης και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Γουμενίσσης Αξιουπόλεως Πολυκάστρου και Γεφύρης κ.κ. Δημήτριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ