23.01.21 | 15:57

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στον Ισημερινό ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος - Οι συζητήσεις
28.06.16 | 10:42

Στον Ισημερινό ο Υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος - Οι συζητήσεις

O Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κατρούγκαλος, πραγματοποίησε την Δευτέρα 27 Ιουνίου, επίσκεψη στον Ισημερινό.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης συναντήθηκε με τον Υπουργό Συντονισμού κ. Ριβέρα Γιάνεζ και συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη Έλληνα Υπουργού στη Χώρα αυτή.

Επισημαίνεται ότι, ο Ισημερινός την τελευταία δεκαετία επιχειρεί με επιτυχία ένα σημαντικό εγχείρημα εφαρμογής εναλλακτικών πολιτικών, που αμφισβητούν το νεοφιλελεύθερο παράδειγμα. Εφαρμόζει, μάλιστα, ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα κοινωνικής οικονομίας και έχει θεσπίσει ένα καινοτόμο Σύνταγμα με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

Έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα θέματα αυτά και τις εκατέρωθεν εμπειρίες σχετικά με την προώθηση πολιτικών, με σκοπό την δίκαιη ανάπτυξη, την κοινωνική δικαιοσύνη και την δημιουργία θεσμών άμεσης δημοκρατίας.

Τις επόμενες ημέρες, ο Υπουργός θα εκπροσωπήσει τη Χώρα στην Υπουργική Σύνοδο της «Συμμαχίας του Ατλαντικού», στην οποία η Ελλάδα έχει καθεστώς παρατηρητή και θα διεξαχθεί στο Πόρτο Μοντ της Χιλής. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ