04.06.20 | 11:26

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΥΡΟΥ - ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ

Στον Εισαγγελέα η υπόθεση Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης της Σύρου
11.11.13 | 14:04

Με αναφορά του, ο δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης, Γιάννης Δεκαβάλλας, έστειλε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου την υπόθεση της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία “Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) Φερεκύδης”.

Η άνω εταιρεία που είχε συσταθεί από τον τέως Δήμο Άνω Σύρου είχε λυθεί στις αρχές του έτους 2007 από την τότε Δημοτική Αρχή - του κ. Φώτη Ξαγοράρη - ο οποίος ουδέποτε είχε παραλάβει οικονομικά ή διοικητικά στοιχεία γι αυτήν.

Ακολούθως, και μετά την παραίτηση των αρχικώς ορισθέντων εκκαθαριστών, ο ορισθείς νέος εκκαθαριστής από το Δημοτικό Συμβούλιο Σύρου - Ερμούπολης παραιτήθηκε με το αιτιολογικό, ότι δεν είχε παραλάβει κανένα βιβλίο ή στοιχείο του ΚΕΚ. 

Το θέμα εισήλθε δύο φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο χορήγησε διαδοχικές προθεσμίες στον λογιστή της εταιρείας για τη σύνταξη των συμπληρωματικών οικονομικών καταστάσεων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η ολοκλήρωση της εκκαθάρισης, χωρίς ο λογιστής να μπορέσει να ανταποκριθεί μέσα στο χρονικό διάστημα, που καθόρισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά τα ανωτέρω, ο δήμαρχος, σε εκτέλεση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, απέστειλε την υπόθεση με όλα τα απαραίτητα συνοδευτικά έγγραφα στον Εισαγγελέα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ