05.06.20 | 08:43

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ

Στον Δήμο Αιγάλεω ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας
05.11.15 | 14:10

Στον Δήμο Αιγάλεω ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Τομέα Αθηνών Σπύρος Τζόκας

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών, Σπύρος Τζόκας, στο πλαίσιο των επαφών και των επισκέψεων που πραγματοποιεί, με αφορμή τον απολογισμό του πρώτου χρόνου της νέας Περιφερειακής Αρχής, επισκέφθηκε, χθες, τον Δήμο Αιγάλεω και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο, Δημήτρη Μπίρμπα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, στο οποίο περιλαμβάνονται πέντε ώριμα έργα, τα οποία πρόκειται άμεσα να ξεκινήσουν. 

Τα έργα αυτά αφορούν κυρίως παρεμβάσεις σε υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις και παιδικές χαρές του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αιγάλεω τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν άμεσα και τα αντιπλημμυρικά έργα του Δήμου, όπως η οριστική διευθέτηση του Χαϊδαρορέματος, η ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή Ελαιώνα.

Τέλος, ο κ. Μπίρμπας αναφέρθηκε και στην πρόθεση της Δημοτικής αρχής να αναδείξει σε ιστορικό μνημείο το Άλσος στο Μπαρουτάδικο και ζήτησε τη συνδρομή της Περιφέρειας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφερόμενος στα αντιπλημμυρικά έργα, τόνισε ότι, αποτελούν έργα υψηλής προτεραιότητας και απαιτείται αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, προκειμένου να ξεπεραστούν οι χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή τους. 

Επιπλέον, ορίστηκε άμεσα συνάντηση για τα αντιπλημμυρικά έργα, την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου.

Τέλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα ύπαρξης καλής επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Περιφέρειας.

Στη συνάντηση, η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, παρευρέθησαν ο ειδικός σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη Θ. Κουτσοθεοδωρής, οι Αντιδήμαρχοι Γ. Παπαδιάς και Κ. Φίλης και ο Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γ. Ροδάτος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ