15.08.20 | 16:10

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΓΓΑΙΟΥ

Στον Βιολογικό Σταθμό Ελευθερούπολης ο Δήμαρχος Παγγαίου
11.11.13 | 18:05

Στον Βιολογικό Σταθμό Ελευθερούπολης ο Δήμαρχος Παγγαίου

Σήμερα το πρωί, παρά το γεγονός ότι, η προγραμματισμένη τελετή αγιασμού για την έναρξη των εργασιών του έργου «Αντικατάσταση Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Ελευθερούπολης» του Βιολογικού Σταθμού της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερούπολης, αναβλήθηκε λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε ξενάγηση στον εν λόγω χώρο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, Αρχέλαου Γρανά, του Δημάρχου Παγγαίου, Βασίλειου Ξουλόγη, των υπευθύνων της αναδόχου εταιρίας, δημοτικών και τοπικών συμβούλων του δήμου Παγγαίου, υπηρεσιακών παραγόντων και μελών του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Παγγαίου.

Το έργο περιλαμβάνει τη νέα επέκταση των εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυµάτων της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερούπολης, ενώ η µελέτη, συνολικού προϋπολογισμού 3.923.700 Ευρώ, αφορά στην εξυπηρέτηση 10.000 κατοίκων, µε ταυτόχρονη αναβάθμιση της παλιάς. 

Συνοπτικά, η Μονάδα επεξεργασίας θα περιλαμβάνει κύρια υποσυστήματα, όπως νέα αντλιοστάσια, δεξαμενές και φρεάτια καθώς και λοιπά βοηθητικά κτίρια/οικίσκους.

Ο Δήμαρχος Παγγαίου, τόνισε ότι, το συγκεκριμένο έργο είναι ένα από τα πιο αξιόλογα, αναπτυξιακά έργα που κατασκευάζει ο δήμος Παγγαίου, προκειμένου να λυθούν τα οικολογικά, κυρίως προβλήματα, που σχετίζονται με την επεξεργασία των λυμάτων, που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερούπολης εδώ και πολλά χρόνια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ