16.05.21 | 21:52

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ

Στον Αρχιεπίσκοπο ο Δήμαρχος Σαλαμίνας για θέματα του νησιού
02.01.14 | 17:24

Στον Αρχιεπίσκοπο ο Δήμαρχος Σαλαμίνας για θέματα του νησιού

Την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013, ο Δήμαρχος Σαλαμίνας, Γιάννης Τσαβαρής, επισκέφθηκε μαζί με συνεργάτες τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ Ιερώνυμο, στο γραφείο του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. 

Ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για θέματα που άπτονται του θρησκευτικού ενδιαφέροντος και αφορούν στο νησί και τις ανάγκες του. 

Για άλλη μια φορά τον ευχαρίστησε για την τιμή που έκανε στον κόσμο της Σαλαμίνας, αφού ως γνωστόν επισκέφθηκε το νησί και πρωτοστάτησε στη δοξολογία που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα «Σαλαμίνια 2013», τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ευκαιρίας δοθείσης, ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται εδώ και μήνες από μέρους, τόσο του ίδιου, όσο και των κατοίκων της περιοχής για τη σύσταση ενορίας του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής στο Συνοικισμό Φοίνικα, παραδίδοντάς του τον πλήρη φάκελο με τα ιστορικά στοιχεία, τα νομικά τεκμήρια και τα πολεοδομικά σχέδια, που επιβεβαιώνουν τη νομιμότητα αλλά και την σημασία αυτού του αιτήματος, το οποίο έχει κατατεθεί εγγράφως στη Μητρόπολη Μεγαρέων και Σαλαμίνος από το 2012.

Τέλος, ο Μακαριότατος, αφού ευχαρίστησε τον κόσμο της Σαλαμίνας στο πρόσωπο του Δημάρχου, δεσμεύτηκε να φροντίσει σχετικώς αλλά και να τιμήσει ξανά το νησί με την ενεργό παρουσία του στο άμεσο μέλλον. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ