08.12.19 | 18:11

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ » ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ

Στον Δημ. Αβραμόπουλο η Πρωτοβουλία «Έτος Κύπρου 2014»
20.08.14 | 11:48

Στον Δημ. Αβραμόπουλο η Πρωτοβουλία Έτος Κύπρου 2014

Αντιπροσωπείες της Πρωτοβουλίας «Έτος Κύπρου 2014» και της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (Ο.Κ.Ο.Ε.), συναντήθηκαν, χθες, με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και μελλοντικό Επίτροπο της Ελλάδας στην Ε.Ε., Δημήτρη Αβραμόπουλο. 

Τα μέλη της Αντιπροσωπείας της Πρωτοβουλίας «Έτος Κύπρου 2014», ενημέρωσαν τον κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, για τη Διακήρυξη και το Πρόγραμμα Δράσης της και την προσπάθεια της να δημιουργήσει ένα νέο κίνημα αλληλεγγύης στον Κυπριακό Λαό, σε μια κρίσιμη καμπή του προβλήματος. 

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε την στήριξη του στην Πρωτοβουλία «Έτος Κύπρου 2014» και στις προσπάθειες του Κυπριακού Λαού για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση. 

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι κ.κ: Παύλος Χρήστου, αντιπτέραρχος ε.ά., Τάσος Λέρτας, σκηνοθέτης, Πάνος Τριγάζης, Πρόεδρος ΠΑΔΟΠ, Θεόδωρος Παπαηλιού, Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας, Άλκης Φαρμάκης, υπεύθυνος γραφείο Τύπου της Πρωτοβουλίας, Ανδρέας Πολυκάρπου, Πρόεδρος Ελλαδο-κυπριακού Επιμελητηρίου και Γεώργιος Μιχαηλίδης, Γενικός Γραμματέας Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ).

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Αρχαίας Ολυμπίας, Θεόδωρος Παπαηλιού, μετέφερε στον Υπουργό, μήνυμα του Δημάρχου Αρχαίας Ολυμπίας, Θύμιου Κοτζιά, με το οποίο εκφράζονταν «η στήριξη του στον αγώνα για την Κύπρο», αλλά και «η ανάγκη της ενίσχυσης σε παγκόσμιο επίπεδο των πανανθρώπινων ιδανικών της αλληλεγγύης και της ειρήνης μεταξύ των λαών, όπως αυτά εκφράστηκαν και μεγαλούργησαν επί εκατονταετίες με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην Ιερή Άλτη και σήμερα μεταλαμπαδεύονται από την Αρχαία Ολυμπία στην διοργανώτρια πόλη των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων».

Η Ο.Κ.Ο.Ε. παρέδωσε στον κ. Αβραμόπουλο, αίτημα των αποδήμων Κυπρίων της Ελλάδας για αναγνώριση του χρόνου Υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά και τη δυνατότητα εξαγοράς του για συνταξιοδοτικούς σκοπούς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ