10.12.19 | 09:24

 

ΑΡΘΡΑ

«Στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε για την πόλη μας»
12.05.14 | 11:12

Στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε για την πόλη μας

ΑΝΔΡΕΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΟΣΧΑΤΟΥ-ΤΑΥΡΟΥ

«Με την ανανέωση της εμπιστοσύνης των συμπολιτών μου, στο συνδυασμό μας "Μοσχάτο - Ταύρος: Ανθρώπινη Πόλη - Σύγχρονος" θα συνεχίσουμε το έργο που ξεκινήσαμε πριν 3,5 χρόνια, δημιουργώντας έναν Δήμο - πρότυπο, ικανό να προσφέρει ποιότητα ζωής στους κατοίκους του.            

Τα χρόνια που πέρασαν θέσαμε τις βάσεις για ένα ισχυρό ενιαίο Δήμο. Δοκιμαστήκαμε σε δύσκολες συνθήκες, λόγω της πολύπλευρης κρίσης. Με καθημερινό αγώνα, με στόχο και όραμα, σταθήκαμε κοντά στους πολίτες, διαμορφώνοντας ένα πλαίσιο δράσης και ένα έργο που στηρίχτηκε σε πέντε βασικούς τομείς: τη διοίκηση για τους δημότες, την οικονομική διαχείριση, τις υποδομές για την ανάπτυξη και την καθημερινότητα, την ποιότητα ζωής και την αλληλεγγύη στην πράξη.

Με διαφάνεια και συμμετοχή του δημότη στη διοίκηση του Δήμου, διευρύναμε τις υπηρεσίες μας, προκειμένου να καλύψουμε τις ανάγκες των πολιτών μας. Προχωρήσαμε σε σύγχρονες μορφές διοίκησης, υλοποιώντας ένα σύγχρονο οργανόγραμμα εσωτερικής λειτουργίας του Δήμου, ενημερώνοντας ταυτόχρονα τους κατοίκους της πόλης καθημερινά, για ό,τι συμβαίνει στην πόλη τους.

Παράλληλα, οργανώσαμε τον Δήμο κερδίζοντας περισσότερες υπηρεσίες και ξοδεύοντας λιγότερα χρήματα. Μειώσαμε το λειτουργικό κόστος του Δήμου σε ποσοστό πάνω από το 1/3. Καλύπτουμε τις ανελαστικές μας υποχρεώσεις, μειώσαμε τις βραχυπρόθεσμες οφειλές του Δήμου κατά 80% και τις μακροπρόθεσμες υποχρεώσεις - δάνεια του Δήμου κατά 16,60%. Δεν προχωρήσαμε σε νέο δανεισμό, ενώ αυξήσαμε τα χρηματικά μας διαθέσιμα. Μειώσαμε τα δημοτικά τέλη κατά 22% σε οικίες και 24% σε μικρές επιχειρήσεις, με περαιτέρω μειώσεις και μηδενικά τέλη σε ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας. Μειώσαμε τις ετήσιες δαπάνες του Δήμου κατά 25%. Για όλη την οικονομική μας διαχείριση λάβαμε θετική αξιολόγηση από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στον τομέα των υποδομών, παρά τη δύσκολη περίοδο, φέραμε στο Δήμο έργα ύψους άνω των 15.000.000 €. Έργα που συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης μας και αλλάζουν την καθημερινότητά μας, επιλύοντας χρόνια προβλήματα της πόλης μας. Για παράδειγμα αναφέρω την  κατασκευή του αγωγού ομβρίων υδάτων στη Χρυσ. Σμύρνης, ένα έργο που θα επιλύσει το σημαντικό πρόβλημα της πόλης με τις πλημμύρες και τις καταστροφές των περιουσιών των κατοίκων. Ταυτόχρονα δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, διαμορφώνουμε περισσότερους κοινόχρηστους χώρους, δημιουργούμε δράσεις για τον πολιτισμό και την άθληση, στηρίζουμε με προγράμματα τη νέα γενιά.

Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής με έμπρακτη βοήθεια στις ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες έχουμε διαμορφώσει και υλοποιούμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο δομών κάλυψης των κοινωνικών αναγκών του Δήμου και των πολιτών, με πρότυπους παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, σχολεία, δομές εκπαίδευσης και μία σειρά δομών κοινωνικής βοήθειας και υποστήριξης όπως το "Κοινωνικό Παντοπωλείο", το "Κέντρο Φροντίδας Οικογένειας" σε συνεργασία με την "ΑΠΟΣΤΟΛΗ" της Αρχιεπισκοπής, τη λειτουργία τράπεζας τροφίμων και ειδών, τη "Γωνιά της Αλληλεγγύης", μέσω των οποίων στηρίζουμε έμπρακτα τους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται.

Τα χρόνια που πέρασαν πετύχαμε πολλά. Θέσαμε στέρεες βάσεις. Συνεχίζουμε όμως να δημιουργούμε με στόχους και όραμα για έναν Δήμο - πρότυπο για εμάς και τα παιδιά μας με ολοκληρωμένο πρόγραμμα. Πρόγραμμα που περιλαμβάνει σύγχρονες μορφές διοίκησης, ορθή και συνετή οικονομική διαχείριση, με στόχο τη δημιουργία έργων υποδομής για την πόλη μας, την ολοκλήρωση των έργων που ξεκινήσαμε και τη διεκδίκηση νέων, την υλοποίηση έργων αναβάθμισης του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας με ειδική μέριμνα για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Σε αυτές τις Εκλογές η αγάπη για την πόλη μας ενώνει. Στόχος μας, η περαιτέρω ανάπτυξη του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου σε έναν Δήμο - πρότυπο με ανθρώπινο πρόσωπο, κοντά στις ανάγκες των κατοίκων του. 

Στις 18 Μαΐου ψηφίζουμε για την πόλη μας.»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ