15.08.18 | 19:21

 

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

ΣΤΗΡΙΞΗ Τσίπρα στον Π(ασοκ)εριφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη...
22.09.17 | 07:17

ΣΤΗΡΙΞΗ Τσίπρα στον Π(ασοκ)εριφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη...

Τη στήριξή του, στην ανανέωση της θητείας του Περιφερειάρχη Κρήτης, Στ. Αρναουτάκη (φωτο, δεξιά του Πρωθυπουργού), εξέφρασε ο Πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας, από το βήμα του 3ου περιφερειακού συνεδρίου, που ολοκληρώθηκε χθες στο Ηράκλειο Κρήτης.

Με αφορμή την εξαγγελία του Πρωθυπουργού ότι, οι εργασίες για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) θα ξεκινήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2019, ο Αλ. Τσίπρας είπε:

«Και βεβαίως θα είμαστε εδώ, εγώ με τον Περιφερειάρχη για να βρεθούμε στην έναρξη των εργασιών».

«Το έργο, βέβαια, θα ολοκληρωθεί σε 4-5 χρόνια από την έναρξή του αλλά απ’ ό,τι βλέπω πάλι θα είμαστε εδώ εγώ και ο Περιφερειάρχης για να το εγκαινιάσουμε», είπε ο Πρωθυπουργός, αποσπώντας το χειροκρότημα του ακροατηρίου.

Εκείνη τη στιγμή, ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Αλ. Χαρίτσης και ο αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλος, κοίταξαν με… νόημα κατάφασης τον Περιφερειάρχη, Στ. Αρναουτάκη.

Προηγουμένως δε, ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε ότι, η στρατηγική μελέτη για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) θα δημοπρατηθεί μέσα στον Οκτώβριο, πράγμα που ήταν βασική επιδίωξη του Περιφερειάρχη και για το οποίο σε πρότερο χρόνο είχε λάβει δέσμευση από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, αλλά και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας.  

Πάντως, καθόλου τυχαία δεν ήταν η έκφραση στήριξης του Πρωθυπουργού, αφού το όνομα του Περιφερειάρχη, ο οποίος είναι κεντρικό στέλεχος του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έχει συζητηθεί στον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

Έτσι, “ορθάνοικτο” είναι το ενδεχόμενο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πια, να στηρίξει τον Στ. Αρναουτάκη στις Aυτοδιοικητικές Eκλογές του 2019.

Δυνατά, λοιπόν, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στην Αυτοδιοίκηση και τη… “Νέα” Κεντροαριστερά…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ