18.01.21 | 10:17

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΦΟΡΕΙΣ » Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α.

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στήριξη εργαζομένων και ωφελουμένων ΚΔΑΠ
31.08.20 | 10:57

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Στήριξη εργαζομένων και ωφελουμένων ΚΔΑΠ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), με ανακοίνωσή της, στηρίζει συνδικαλιστικά τη σημερινή Απεργιακή Κινητοποίηση που αποφάσισε να πραγματοποιήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Εργαζομένων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π.).

«Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π., μετά τους απαράδεκτους χειρισμούς της κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων Εσωτερικών και Εργασίας σχετικά με το πρόγραμμα ένταξης και συμμετοχής των παιδιών στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) των Δήμων και την απόρριψη των αιτήσεων χιλιάδων οικογενειών, παρόλο που πληρούν τα κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια, κήρυξε προειδοποιητική 24ωρη Απεργία για σήμερα Δευτέρα 31 Αυγούστου 2020 και συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 11.00 π.μ. στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης στη Θεσσαλονίκη.

Όπως έχει καταγγείλει η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., η απόρριψη χιλιάδων παιδιών από τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) και η απαξίωση της κυβέρνησης απέναντι στον Κοινωνικό Θεσμό των Δομών με την εσκεμμένη πρόκληση οικονομικής ασφυξίας, οδηγούν χιλιάδες εργαζόμενους συμβασιούχους στην απόλυση και την ανεργία», τονίζει.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α., καλεί την κυβέρνηση και τους αρμόδιους Υπουργούς, να παρέμβουν άμεσα και να προχωρήσουν στην αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος, ώστε να καλυφθούν όλες οι οικογένειες που πληρούν τα απαραίτητα κριτήρια σύμφωνα με την πρόσκληση και να μην υπάρξει καμία απόλυση εργαζομένου. 

Καλεί επίσης, τους εργαζόμενους στα Δημοτικά Κ.Δ.Α.Π. – Κ.Δ.Α.Π. Μ.Ε.Α. και στους Παιδικούς Σταθμούς, να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην 24ωρη Απεργία και στη Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ