30.05.20 | 09:34

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΑΤΡΕΩΝ

Στήριξη του Δήμου Πατρέων στον αγώνα των “παρατασιούχων”
20.02.19 | 13:57

Στήριξη του Δήμου Πατρέων στον αγώνα των παρατασιούχων

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης, Διονύσης Πλέσσας και ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Θωμόπουλος, παραβρέθηκαν σήμερα Τετάρτη 20/2/2019, στα Δικαστήρια όπου εκδικάζονταν τα ασφαλιστικά μέτρα των εργαζομένων συμβασιούχων (παρατασιούχων) του Δήμου στα Κοιμητήρια καθώς και των εργαζομένων της Κοινωφελούς Εργασίας.

Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, υπερασπίστηκε το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία και τόνισε:

“Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με όλα τα μέσα που διαθέτουμε για να υπάρχει μόνιμη δουλειά για όλους, δουλειά με δικαιώματα. Είμαστε σήμερα στο δικαστήριο στο πλευρό των εργαζόμενών μας στα Κοιμητήρια και των εργαζόμενων της κοινωφελούς εργασίας. Αυτό είναι συνέχεια των αγώνων τόσο στα υπουργεία όσο και στην Βουλή για παραμονή τους στην εργασία τους. Υπάρχει δυνατότητα σήμερα να εξασφαλίζεται μόνιμη δουλειά για όλους. Οι εργαζόμενοι απέδειξαν ότι μπορούν να συνεισφέρουν στο κτίσιμο της πόλης μας, όπως στα σχολεία, στην οδοποιία, στο πράσινο, στην καθαριότητα, στις τεχνικές υπηρεσίες και αλλού. Είναι αναγκαίοι.

Δυστυχώς, η επίθεση κατά των εργαζόμενων συνεχίζεται αμείωτη. Υπάρχει η περικοπή του επιδόματος βαρέων και ανθυγιεινών, που εντάσσεται στο πλαίσιο του γενικότερου αντεργατικού σχεδιασμού κατάργησης των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ), με βάση τις κατευθύνσεις της ΕΕ και νόμους που έχουν ψηφίσει οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Στηρίζουμε και θα παρευρεθούμε στην απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων, αύριο (Πέμπτη) στις 10:00 στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους ενάντια στην περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Δημόσιο.”

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ