03.04.20 | 14:05

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΧΑΡΝΩΝ

Στήριξη του Δήμου Αχαρνών σε "αδυνάμους" και μικρές επιχειρήσεις
21.12.15 | 11:26

Στήριξη του Δήμου Αχαρνών σε αδυνάμους και μικρές επιχειρήσεις

Ψηφίστηκε η μείωση ή απαλλαγή δημοτικών τελών για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, άπορους, πολύτεκνους, ΑμΕΑ, άνεργους και τρίτεκνους, από το Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών.

Υιοθετήθηκε η πρόταση του Δημάρχου Αχαρνών, Γιάννη Κασσαβού, για μείωση κατά 10% των δημοτικών τελών για επιχειρήσεις και βιοτεχνίες κάτω των 100 τ.μ., ενώ αποφασίστηκε στοχευμένη αύξηση των δημοτικών τελών για μεγάλες επιχειρήσεις, όπως Καζίνο, Τράπεζες, και μεγάλα Σούπερ Μάρκετ. 

Στο πλαίσιο στήριξης της τοπικής επιχειρηματικότητας και της μικρομεσαίας επιχείρησης - όπως άλλωστε είχε δεσμευτεί και προεκλογικά - ο Δήμαρχος Αχαρνών πρότεινε την ελάφρυνση της επαγγελματικής στέγης από δημοτικά τέλη για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Όπως τόνισε ο κ. Κασσαβός, στόχος της πρωτοβουλίας, που ψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου 2015, είναι η υποστήριξη της τοπικής μικρομεσαίας επιχείρησης, που παλεύει, υπό αντίξοες συνθήκες, για την επιβίωσή της. 

Είναι ένα μέτρο που αναμένεται να δώσει ανάσα σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Δήμου Αχαρνών που πλήττονται σκληρά από την οικονομική κρίση και έχουν φθάσει στα πρόθυρα του λουκέτου. 

Τέλος, με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής και με στόχο την υπεράσπιση των οικονομικά αδύναμων, απαλλαγή ή σημαντική μείωση δημοτικών τελών ισχύει και για ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ