23.01.21 | 16:02

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στήριξη Βερναρδάκη στις αυξημένες αρμοδιότητες του Συνήγορου του Πολίτη
24.08.16 | 20:37

Στήριξη Βερναρδάκη στις αυξημένες αρμοδιότητες του Συνήγορου του Πολίτη

Συνάντηση εργασίας του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Χριστόφορου Βερναρδάκη και του Συνηγόρου του Πολίτη, κ. Ανδρέα Ποττάκη πραγματοποιήθηκε, σήμερα, Τετάρτη, 24 Αυγούστου 2016, στα Γραφεία του Συνηγόρου του Πολίτη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία έγινε σε εξαιρετικά θετικό κλίμα, συζητήθηκε η επανεξέταση του νομοθετικού πλαισίου λειτουργίας της Αρχής, υπό το φως των νέων αυξημένων σημαντικών αρμοδιοτήτων της, καθώς και του ενισχυμένου ρόλου της στον νευραλγικό τομέα της Δημόσιας Διοίκησης, με τη συμμετοχή του Συνηγόρου του Πολίτη στο Εθνικό Συμβούλιο Επιλογής Διοικήσεων βάσει του ν. 4369/2106. 

Εξετάστηκε, επίσης, η προοπτική δημιουργίας Γραφείου στην Περιφέρεια, με στόχο τη δημιουργία ευνοϊκότερων συνθηκών πρόσβασης στις υπηρεσίες του Συνηγόρου.

Παράλληλα, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες άμεσης ενίσχυσης των υποδομών της Αρχής καθώς και του ανθρώπινου δυναμικού της.

Τέλος, στη συνάντηση, επαναδιατυπώθηκε η δέσμευση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης για ουσιαστική συνδρομή στο έργο του Συνηγόρου του Πολίτη και για εποικοδομητική συνεργασία του Υπουργείου με την Αρχή, στο πλαίσιο της άσκησης των νέων απαιτητικών αρμοδιοτήτων της σε σημαντικούς τομείς της δημόσιας ζωής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ