22.06.18 | 23:37

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στήριξη της ΑΔΕΔΥ σε διωκόμενη Δημοτική Υπάλληλο από Προϊστάμενο
20.03.17 | 10:47

Στήριξη της ΑΔΕΔΥ σε διωκόμενη Δημοτική Υπάλληλο από Προϊστάμενο

Για φαινόμενα «επίδειξης αυταρχισμού», «απειλών» και «πειθαρχικών διώξεων» εκ μέρους Δημοτικών Αρχών, αλλά και Δημοσίων Υπαλλήλων με θέση ευθύνης, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΑΔΕΔΥ, σε συνέχεια καταγγελίας της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α., για δικαστική δίωξη δημοτικής υπαλλήλου του Δήμου Βύρωνα, από Προϊστάμενο τής Τεχνικής Υπηρεσίας τού Δήμου.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

“Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο επίδειξης αυταρχισμού, απειλών και πειθαρχικών διώξεων κατά συνδικαλιστών που αρνούνται να υποταχθούν στα «νέα εργασιακά δεδομένα», που επιβάλλονται από το κουαρτέτο, τις μνημονιακές κυβερνήσεις και τις πρόθυμες διοικήσεις των Δήμων.

Σε αυτή την κατεύθυνση βρίσκουν, δυστυχώς, συμμάχους και κάποιους λίγους  «συναδέλφους» που λειτουργούν ως γνήσιοι εκφραστές τους.

Οι μέθοδοι φίμωσης και τρομοκρατίας που βιώνουν καθημερινά συνάδελφοι συνδικαλιστές, από Διοικήσεις Δήμων αλλά και Διευθυντές – πρόθυμους, που εφαρμόζουν αυτές τις πρακτικές, περνάει σε μια νέα φάση όξυνσης, με όσα συμβαίνουν στον Δήμο Βριλησσίων, όπως καταγγέλλει η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη πρακτική του «συναδέλφου» Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Βριλησσίων, Τρύφωνα Μαργιτόπουλου ο οποίος  - αφού απορρίφθηκαν οι αιτήσεις του για διενέργεια ΕΔΕ από τον Δήμαρχο Βριλησσίων και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής - κατάθεσε μήνυση, για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον της Βίκυς Χαλκιά, μέλους του Γ.Σ της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και πρ. Προέδρου του Σωματείου Εργαζόμενων του Δήμου Βριλησσίων, που αρνήθηκε να «συμμορφωθεί» με τις υποδείξεις του για το πώς θα ασκεί τα συνδικαλιστικά της καθήκοντα.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπ’ όψη της τη σχετική ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ, καλεί τον παραπάνω συνάδελφο να αποσύρει την παντελώς αστήρικτη  μήνυσή του, που ενισχύει την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και διεκδίκησης.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ