25.01.21 | 17:01

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΑΙΓΙΝΑΣ

Στην τελική ευθεία ο υποθαλάσσιος αγωγός στην Αίγινα
01.08.13 | 15:08

Στην τελική ευθεία ο υποθαλάσσιος αγωγός στην Αίγινα

Ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, μετά την έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο της συμπληρωματικής σύμβασης για τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας, συγκάλεσε σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αίγινας Θεοδόσιο Σακκιώτη ευρεία σύσκεψη για τον συντονισμό των τελικών ενεργειών Περιφέρειας Αττικής - Δήμου Αίγινας.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος ο Γενικός Διευθυντής υποδομών της Περιφέρειας Θόδωρος Καρδοματέας, ο Διευθυντής Τεχνικών υπηρεσιών της Π.Ε. Νήσων Νάσος Μοσχολέας, στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας, καθώς και οι μελετητές του έργου.

Μετά από την τελική εκτίμηση της κατάστασης, αποφασίστηκε να προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες για τη σύνταξη των Τευχών Δημοπράτησης, ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος και να συναφθεί Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας - Δήμου για την χρηματοδότηση, δημοπράτηση και κατασκευή του μεγάλου έργου του υποθαλάσσιου αγωγού.

O Αντιπεριφερειάρχης Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης μετά το πέρας της σύσκεψης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μέσα από την απρόσκοπτη και συνεχή συνεργασία της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αίγινας, το μείζον ζήτημα του υποθαλάσσιου αγωγού προχωράει αποφασιστικά και ουσιαστικά.

Μετά από μεγάλο και επίπονο αγώνα παρακάμφθηκαν οι μεγάλες γραφειοκρατικές δυσκολίες, οι τελικές διαδικασίες προχωρούν και το όνειρο δεκαετιών να έχει η Αίγινα επάρκεια και ποιότητα νερού μπορεί πλέον να γίνει πραγματικότητα. 

Η Περιφέρεια Αττικής, ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός και εγώ προσωπικά, είμαστε παρόντες στο πλευρό της Αίγινας με καθαρές και οριστικές λύσεις, ώστε με έργο να πάμε μπροστά».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ