23.06.18 | 22:24

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στην Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους η ΠΟΕ-ΟΤΑ
16.03.17 | 10:10

Στην Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Οι ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασισμένες κινητοποιήσεις της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. (ανέλυσε χθες μιλώντας με το epoli.gr ο Πρόεδρος της Ε.Ε. κ. Νίκος Τράκας) για την υπεράσπιση των νομικά πλέον κατοχυρωμένων δικαιωμάτων συμβασιούχων – “παρατασιούχων” Δήμων, έρχονται να ενισχυθούν (κατόπιν ΠΡΟΤΑΣΗΣ του κ. Νίκου Τράκα και ΟΜΟΦΩΝΗΣ ψήφισής της), με Πανελλαδική Στάση Εργασίας και παράσταση της Ομοσπονδίας στην Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κα. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, σε μία ακόμη προσπάθεια εύρεσης ολικής και οριστικής λύσης επί του θέματος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Π.Ο.Ε-Ο.Τ.Α.

Σε δεύτερη ανακοίνωση επί του ίδιου θέματος και στην προσπάθειά της για ορθή και έγκυρη ενημέρωση των συμβασιούχων (πρόκειται για την επιβίωσή τους…), η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει επιχείρηση σκόπιμης «παραπληροφόρησης» από αυτοδιοικητική ιστοσελίδα, σε «συνεργασία», μάλιστα, με μέλος της Ε.Ε. της Ομοσπονδίας (!), τον οποίο και χαρακτηρίζει «λαγό»… της εν λόγω ιστοσελίδας, καλώντας τους συμβασιούχους, «να ενημερώνονται έγκυρα και αξιόπιστα από τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.  και όχι από... πηγές που λειτουργούν για ίδιο όφελος και για λόγους, που καμία σχέση δεν έχουν με την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στο κλείσιμο της ανακοίνωσής της.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 1

«Ως Ομοσπονδία έχουμε εγκαίρως προειδοποιήσει και καλέσει τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους προκειμένου να δοθεί λύση στο πρόβλημα των απλήρωτων συμβασιούχων-παρατασιούχων που παραμένουν απλήρωτοι παρά το άρθρο 25 του Ν. 2256/2017 (ΦΕΚ 24/Α/2017) που αφορά στην πληρωμή τους.

Η εμμονή μερίδας των Επιτρόπων να επιμένει στην άρνηση έγκρισης των ενταλμάτων πληρωμής δημιουργεί για δύο (2) και πλέον μήνες πρόβλημα καθημερινής διαβίωσης των εργαζομένων γεγονός που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό.

Η Κυβέρνηση εισηγήθηκε και η Βουλή ψήφισε την παράταση των συμβάσεων έως το τέλος του 2017 και δεν θα ανεχτούμε καμία δικαιολογία για την απλήρωτη εργασία που εξακολουθούν να παρέχουν μέρος των συμβασιούχων – παρατασιούχων.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14 Μαρτίου 2017 αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ να προκηρύξει ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ για όλους τους συμβασιούχους – παρατασιούχους για την ΤΡΙΤΗ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 από την αρχή της πρωινής βάρδιας έως και τις 11.30 το πρωί.

Αποφάσισε επίσης την πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας στο Νομό Αττικής την ίδια ημέρα και ώρα 9.30 το πρωί, έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27 - 10183 Αθήνα) στην οποία καλούνται να συμμετέχουν και όλα τα Συνδικαλιστικά στελέχη του Νομού Αττικής. Αντίστοιχες πρωτοβουλίες θα πρέπει να λάβουν όλα τα Σωματεία ανά Νομό σε όλη τη χώρα με ιδιαίτερη έμφαση εκεί που παραμένουν απλήρωτοι οι συνάδελφοι.

Αποφασίστηκε επίσης να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, προκειμένου να εκφραστεί η δυσαρέσκεια του συνόλου των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την εμμονή μέρους των Επιτρόπων να μην εγκρίνουν τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής των συμβασιούχων – παρατασιούχων.

Η υπομονή των εργαζομένων έχει εξαντληθεί. Η υποχρέωση του Κράτους να πληρώνει για την εργασία που του παρέχεται αποτελεί απαίτηση και όχι διεκδίκηση.

ΑΜΕΣΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ.

ΤΕΡΜΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!!!

 

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α

Ο Πρόεδρος                                                     Ο Αναπλ. Γεν. Γραμματέας

 

Νίκος Τράκας                                                       Γιάννης Τσούνης»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2

"Δεν είναι η πρώτη φορά που η ιστοσελίδα «aftodioikisi.gr» δημοσιεύει «αποκλειστικές»  πληροφορίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Αυτό είναι κάτι όμως που θα πρέπει να απασχολεί την ίδια και  όχι εμάς. Εμείς ως Ομοσπονδία έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα πως δεν θα υποκύψουμε σε οποιαδήποτε πίεση, αφού δεν έχουμε δικαίωμα να ζημιώσουμε με οποιονδήποτε τρόπο τους εργαζόμενους για λόγους «επικοινωνιακής πριμοδότησης».

Οι λόγοι της συνδικαλιστικής στοχοποίησης της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. από ιστοσελίδες του επιπέδου της «aftodioikisi.gr» είναι γνωστοί….

Σε σχέση ωστόσο με το αποπροσανατολιστικό και στερούμενο οποιασδήποτε βάσης δημοσίευμα, που αφορά στην ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που ελήφθη μετά από πρόταση του Προέδρου της, για την επίλυση του προβλήματος της μη πληρωμής συμβασιούχων-παρατασιούχων οφείλουμε να επισημάνουμε τα εξής:

Η μόνη πρόταση που τέθηκε σε ψηφοφορία και που συμπεριλαμβάνει την συνάντηση με την Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου (μετά από εισήγηση του Προέδρου) ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συμπεριλαμβανομένου και του ανώνυμου «λαγού» του «aftodioikisi.gr», που δεν αποκλείεται να αποτελεί και προϊόν φαντασίας και υπερβάλλοντα ζήλου της δημοσιογραφίας του επιπέδου, που υπηρετεί η εν λόγω ιστοσελίδα.

Σε κάθε περίπτωση, ενημερώνουμε τον συντάκτη του δημοσιεύματος, ότι σε περίπτωση που δεν το γνωρίζει τα εκλεγμένα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. έχουν ονοματεπώνυμο. Εάν κάποιο εξ αυτών ευθύνεται για την παραπληροφόρηση θεωρούμε αυτονόητο, πως θα πρέπει να κατονομαστεί. Στις τόσο δύσκολες εποχές, που διανύουμε δεν μπορούμε να επιτρέψουμε παραταξιακές ή άλλου είδους σκοπιμότητες να δημιουργούν σύγχυση στους εργαζόμενους.

Τέλος καλούμε το σύνολο των εργαζομένων να ενημερώνονται έγκυρα και αξιόπιστα από τις αποφάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής της  Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.  και όχι από... πηγές που λειτουργούν για ίδιο όφελος και για λόγους, που καμία σχέση δεν έχουν με την προάσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων τους."

 

 

photo: ΠΟΛΗ + ΠΟΛΙΤΙΚΗ / epoli.gr

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ