18.01.21 | 10:26

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ » ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ

Στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Ντ. Πιρς
17.12.14 | 10:58

Στην Περιφέρεια Α.Μ.-Θ. ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Ντ. Πιρς

Τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, Γιώργο Παυλίδη, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά ο Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Ντ. Πιρς, συνοδευόμενος από τον Γενικό Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, Ρόμπερτ Π. Σάντερς, χθες, στο γραφείο του στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ, στην Κομοτηνή.

Ο Περιφερειάρχης συζήτησε με τον Αμερικανό Πρέσβη θέματα οικονομικής ανάπτυξης, που αφορούν την Π.Α.Μ.-Θ., και διαπιστώθηκε ότι, «οι στρατηγικές της Περιφέρειας για τουριστική ανάπτυξη με συγκεκριμένα σημεία αναφοράς, όπως αυτά του περιβάλλοντος, της ιστορίας της περιοχής, του πολιτισμού, αλλά και της διασύνδεσης και της συνεργασίας με τις γύρω χώρες μας βρίσκουν απόλυτα σύμφωνους και ήταν ιδιαίτερη τιμή για μας που ο Πρέσβης των Η.Π.Α. ήτανε σήμερα εδώ και ανταλλάξαμε απόψεις. Πιστεύω ότι θα έχουμε τη στήριξή του στις διάφορες στρατηγικές που χαράσουμε για την περιοχή» όπως τόνισε ο κ. Παυλίδης.

Ο Αμερικανός Πρέσβης, που έχει βαθιά γνώση και σπουδές Κλασσικής Ιστορίας ευρύτερα και της χώρας μας, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αρχαιολογικό πλούτο της περιοχής, επισημαίνοντας ειδικότερα τους Φιλίππους, τους οποίους επισκέφθηκε την προηγούμενη μέρα, λέγοντας ότι «είναι ένα πολύ μεγάλο ιστορικής σημασίας μνημείο, που μπορεί να βοηθήσει όλη την περιοχή στην τουριστική ανάπτυξη, ειδικότερα. Με τον κ. Περιφερειάρχη συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα που αφορούν την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ