23.01.21 | 17:19

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στην κυκλοφορία οι σήραγγες Δερβενίου και το τμήμα Κορίνθου - Κιάτου
31.08.16 | 10:53

Στην κυκλοφορία οι σήραγγες Δερβενίου και το τμήμα Κορίνθου - Κιάτου

Παραδίδονται στην κυκλοφορία οι σήραγγες Δερβενίου και το τμήμα Κορίνθου - Κιάτου της «Ολυμπίας Οδού», την ερχόμενη Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2016.

Στην ειδική τελετή θα παρευρεθεί ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος στη συνέχεια θα επιθεωρήσει τα εργοτάξια κατά μήκος της «Ολυμπίας Οδού» και τις εργασίες ολοκλήρωσης της σήραγγας Κλόκοβας «Ιόνιας Οδού».

Ειδικότερα, το πρόγραμμα αναλυτικά περιλαμβάνει:

- Παράδοση στην κυκλοφορία του τμήματος Αρχαίας Κορίνθου - Κιάτου, μήκους 20 χιλιομέτρων, του πρώτου πλήρους τμήματος αυτοκινητοδρόμου του οδικού άξονα της «Ολυμπίας Οδού». Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα απευθύνει χαιρετισμό στο ΣΕΑ Κιάτου (16ο χλμ. στο ρεύμα Κορίνθου - Πατρών) στις 11 π.μ.

- Παράδοση στην κυκλοφορία των δύο σηράγγων παράκαμψης Δερβενίου Κορινθίας, μήκους 670 και 535 μέτρων αντίστοιχα και της νέας γέφυρας διέλευσης νότιου κλάδου του αυτοκινητοδρόμου «Ολυμπίας Οδού» από τον ποταμό Δερβένι, μήκους 122 μέτρων. Η παράδοση των έργων στην κυκλοφορία θα γίνει από τον Πρωθυπουργό, κ. Αλέξη Τσίπρα, στην είσοδο της πρώτης σήραγγας Δερβενίου (κατεύθυνση από Πάτρα προς Κόρινθο) στη 1 μ.μ.

- Επιθεώρηση εργοταξίων κατά μήκος της «Ολυμπίας Οδού» και των εργασιών ολοκλήρωσης του έργου διάνοιξης και κατασκευής των δίδυμων σηράγγων Κλόκοβας Αιτωλοακαρνανίας της «Ιόνιας Οδού», μήκους 2,9 χλμ ανά κλάδο και κατεύθυνση. Ο Πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί το έργο από το σημείο εισόδου σηράγγων (περιοχή Ρίζα Αιτωλοακαρνανίας) στις 4 μ.μ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ