27.10.20 | 20:49

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Στην Κεφαλονιά ο Πρέσβης της Ινδονησίας Benny Bahanadewa
18.04.14 | 09:25

Στην Κεφαλονιά ο Πρέσβης της Ινδονησίας Benny Bahanadewa

Τη Μ. Πέμπτη το πρωί, ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, υποδέχτηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο, τον Πρέσβη της Ινδονησίας στην Ελλάδα, Benny Bahanadewa, συνοδευόμενο από κλιμάκιο υψηλόβαθμων Διπλωματών.

Ο Πρέσβης ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εγκάρδια υποδοχή και με τη συνεργασία τού Α’ Γραμματέα της Πρεσβείας της Ινδονησίας αναφέρθηκε στις ισχυρές πολιτιστικές, επιστημονικές, τουριστικές και εμπορικές σχέσεις Ελλάδος και Ινδονησίας.

Επίσης, αφού ήδη είχε επισκεφθεί την περιοχή της Παλικής, εξέφρασε το θαυμασμό του για τους άμεσους και ταχείς ρυθμούς αποκατάστασης, μετά τους δίδυμους σεισμούς, όπως επίσης και την επιθυμία του για συνεργασία της Ινδονησίας με την Κεφαλονιά, που θεωρεί νησί εξαιρετικού φυσικού κάλλους.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ο Α/Δήμαρχος Λειβαθούς (Πολιτισμού - Τουρισμού), Ευάγγελος Κεκάτος, ο οποίος ανεφέρθη στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Δημοτικής Αρχής για τη συνεργασία με Χώρες της Ασίας, γεγονός που επιβεβαιώνεται με τις επιτυχημένες  επισκέψεις εργασίας των Πρεσβευτών:  Κίνας, Ταϊβάν, Βιετνάμ και Κορέας, όπως επίσης και τη δυνατότητα σύνταξης Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Κεφαλονιάς και Μπαλί, στο πλαίσιο της αξιοποίησης των τουριστικών και πολιτιστικών ενοτήτων.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκε και ο κ. Danny Γιακουμάτος, ο οποίος είναι σύμβουλος τής Δημοτικής Αρχής σε θέματα συνεργασίας με Ασιατικές Χώρες.

Ο κ. Παρίσης προσέφερε στον Πρέσβη την Τιμητική Πλακέτα του Δήμου και Αγγλόφωνα έντυπα με πληροφορίες για το νησί στους συνεργάτες του και στη συνέχεια, ο κ. Bahanadewa ανταπέδωσε με την Τιμητική Πλακέτα του Κράτους της Ινδονησίας στον Δήμαρχο και συμβολικά αναμνηστικά δώρα.

Τέλος, ο Πρέσβης, αφού έκανε δηλώσεις στα ΜΜΕ, που κάλυψαν την επίσκεψη, αναχώρησε για το Ionion Center For Arts and Culture, που ίδρυσε η κα. Σοφία Καγκάδη, στα Μεταξάτα, όπου αναμένεται συνεργασία πολιτιστικού περιεχομένου, με καλλιτέχνες από την Ινδονησία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ