06.06.20 | 14:12

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Στην Καρδίτσα ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη
25.01.14 | 10:00

Στην Καρδίτσα ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμο Καρδίτσας πραγματοποίησε, χθες, ο Γενικός Πρόξενος των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, κ. Robert Sanders.

Τον Αμερικανό διπλωμάτη υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Κωνσταντίνος Παπαλός.

Ο κ. Sanders ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για τη συνάντηση, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια εθιμοτυπικών του επισκέψεων στην Θεσσαλία, όπου συναντάται με εκπροσώπους της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Επιμελητηρίων, προκειμένου να γνωρίσει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις αναπτυξιακές δυνατότητες κάθε περιοχής, ώστε να διερευνηθούν και οι προοπτικές συνεργασίας με αντίστοιχους φορείς της χώρας του.

Ο κ. Παπαλός παρουσιάζοντας την περιοχή της Καρδίτσας, στον Αμερικανό Πρόξενο, τόνισε ότι, διαθέτει έναν πανέμορφο ορεινό όγκο, ο οποίος με επίκεντρο την λίμνη Πλαστήρα, αποτελεί πόλο τουριστικής ανάπτυξης, αλλά και μια πολύ παραγωγική πεδινή ζώνη.

«Ο αγροτοκτηνοτροφικός τομέας αποτελεί» όπως τόνισε, «τον πυλώνα της τοπικής οικονομίας και μπορεί να αποτελέσει τον βασικό μοχλό ανάπτυξης».

Προϋπόθεση γι' αυτό, όπως ανέφεραν οι κ.κ. Παπαλός και Παπαγεωργίου, είναι να στηριχθεί ο πρωτογενής τομέας, με υποδομές που θα διευκολύνουν την παραγωγή, την τυποποίηση και τη διάθεση των προϊόντων και με μέτρα που θα συμβάλλουν στην καλύτερη οργάνωση, επιμόρφωση και δικτύωση των παραγωγών.

Ο κ. Sanders έδειξε ενδιαφέρον για τα θέματα του αγροτικού τομέα, τονίζοντας ότι, το Προξενείο θα μπορούσε να διευκολύνει την επαφή και τη δικτύωση Ελλήνων και Αμερικανών παραγωγών, επιχειρηματιών και επιστημόνων του γεωτεχνικού τομέα και πρότεινε να υπάρχει ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του Δήμου Καρδίτσας  και του Προξενείου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ