25.03.19 | 23:52

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Στην ιδιοκτησία του Δήμου πέρασε πλέον όλο το Κτήμα Ζωγράφου!
06.07.13 | 11:47

Στην ιδιοκτησία του Δήμου πέρασε πλέον όλο το Κτήμα Ζωγράφου!

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζωγράφου με μία ιστορική απόφασή του, κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασή του, ενέκρινε την αποδοχή της  δωρεάς του υπόλοιπου 50% του Κτήματος Ζωγράφου, από την οικογένεια Ζωγράφου προς το Δήμο.

Η απόφαση πάρθηκε με πλειοψηφία 32 ψήφων, έναντι τριών αρνητικών και μίας αποχής.

Συγκεκριμένα, υπέρ της απόφασης ψήφισαν οι παρατάξεις «Ζωγράφου Αύριο», «Δ.Α.Δ.Α.», «Μαζί για την πόλη» και «Ακομμάτιστη Δημοτική Ένωση Ζωγράφου». Κατά της απόφασης ψήφισαν οι παρατάξεις «Λαϊκή Συσπείρωση» και «Κίνημα στην πόλη» ενώ υπήρξε και μία αποχή από ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο.

Όλο το προηγούμενο διάστημα η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής το Δήμαρχο, Κωνσταντίνο Καλλίρη, επιδεικνύοντας ιδιαίτερη προσοχή, μεθοδικότητα, πλήρη διαφάνεια με συνεχή ενημέρωση των επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων και του Δημοτικού Συμβουλίου, προέβη σε κινήσεις (προσφεύγοντας στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο Ελεγκτικό Συνέδριο, στη Δικαιοσύνη κ.λπ.) που οδήγησαν τελικά στη θετική έκβαση της υπόθεσης.

Το πλέον σημαντικό γεγονός για την εξ’ ολοκλήρου απόκτηση του Κτήματος Ζωγράφου είναι ότι, η σημερινή διοίκηση του Δήμου, δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ. Δηλαδή με τα ίδια χρήματα που αγοράστηκε από το Δήμο το 2007 το μισό οικόπεδο, τώρα αποκτήθηκε από το Δήμο ΟΛΟΚΛΗΡΟ.

Το Κτήμα Ζωγράφου, επιφάνειας 10 στρεμμάτων, πέρασε ολόκληρο στο Λαό του Ζωγράφου χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Μετά απ’ αυτή τη θετική εξέλιξη, ανοίγει ο δρόμος για την ικανοποίηση ενός διαχρονικού στόχου του Ζωγραφιώτικου λαού, για τη μετατροπή του κτήματος σε χώρο υψηλού πρασίνου, χώρο αναψυχής και πολιτισμού.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ