20.05.19 | 07:25

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

“Στην αποκλειστική ευθύνη του Υπ. Υποδομών η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς”
06.12.18 | 15:30

Στην αποκλειστική ευθύνη του Υπ. Υποδομών η διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς

Τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Χρήστο Σπίρτζη, καλεί ο Δήμος Αμαρουσίου να ενεργήσει για την άμεση εκτέλεση του έργου διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, «όπως είχε συμφωνηθεί στις συναντήσεις εκπροσώπων του Δήμου Αμαρουσίου με τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών, κ. Γεώργιο Δέδε, παρουσία εκπροσώπων της Περιφέρειας, της ΕΥΔΑΠ και της Τεχνικής Εταιρείας "ΝΑΜΑ"».     

Σε έγγραφο που υπογράφουν ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Ευάγγελος Κάββαλος, ο Αντιδήμαρχος Υπηρεσίας Δόμησης κ. Κων/νος Ρώτας και η Προϊσταμένη Δ/νσης Υπηρεσίας Δόμησης κα Πηνελόπη Καβάγια, οι οποίοι παρίσταντο στις συναντήσεις της 9ης και 10ης Αυγούστου 2018, χαρακτηρίζονται ως «εξόχως αναληθή» τα όσα αναφέρονται σε έγγραφο του Υπουργείου, ότι δήθεν ο Δήμος Αμαρουσίου δήλωσε ότι «θα οριστικοποιήσει τη μελέτη διευθέτησης, μετά από συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ, όσον αφορά στα δίκτυα ύδρευσης και ακαθάρτων».

«Ο Δήμος Αμαρουσίου δηλώνει κατηγορηματικά ότι έχει ολοκληρώσει τις όποιες ενέργειες είχε αναλάβει, αναφορικά με τη διευθέτηση του ρέματος Σαπφούς και επιτέλους οι εμπλεκόμενοι φορείς, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

Επισημαίνει δε ότι, δεν γίνεται η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ Βαθμού να αναλαμβάνει τις ευθύνες για τις οποίες χρηματοδοτούνται και θεσμικά έχουν την ευθύνη οι αρμόδιοι φορείς.

«Ο Δήμος Αμαρουσίου δεν θα δεχθεί καμία πολιτική σκοπιμότητα, ούτε θα ανεχθεί καμία παραπληροφόρηση ή διαστρέβλωση των γεγονότων από κανέναν», ολοκληρώνει ο Δήμος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ