08.07.20 | 16:57

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Στέγη και στο Περιστέρι "βρήκαν" τα Παιδικά Χωριά SOS
22.01.16 | 12:29

Στέγη και στο Περιστέρι βρήκαν τα Παιδικά Χωριά SOS

Ο Δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, πραγματοποίηση τα εγκαίνια του 8ου κατά σειρά Κέντρου Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, που έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της ευρύτερης περιοχής του Περιστερίου και να βοηθήσει 300 τουλάχιστον οικογένειες που, λόγω κρίσης, βρίσκονται σε μεγάλη ανάγκη.

Υποστηρικτές στη νέα αυτή προσπάθεια των Παιδικών Χωριών SOS είναι το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», Έλληνες ομογενείς από την Αμερική, η Ελληνική Πρωτοβουλία - ΤΗΙ και η Vodafone, που θα καλύψουν τη λειτουργία του Κέντρου για 3 χρόνια και επισιτιστικές ανάγκες των εξυπηρετούμενων οικογενειών.

Η ανάγκη για τη λειτουργία ενός νέου Κέντρου δείχνει από μία ότι, η βαθιά κρίση συνεχίζει να πλήττει την Ελληνική οικογένεια και από την άλλη δημιουργεί αισθήματα αλληλεγγύης, ανακούφισης και ελπίδας, γιατί υπάρχουν ακόμα κοινωφελή ιδρύματα, απλοί άνθρωποι, ομογενείς, εταιρείες και Δημοτικές Αρχές που παλεύουν και προσφέρουν για να ξεπεραστεί αυτή η κρίση με τις λιγότερες δυνατόν αρνητικές συνέπειες προς την κοινωνία μας και κυρίως προς τα παιδιά.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο κ. Πύρρος Δήμας, ο κ. Γιάννης Ζερβάκης Διοικητικός Διευθυντής του ΙΣN, η κα. Μυρτώ Ξανθοπούλου, Υπεύθυνη Δωρεών Κοινωνικών Προγραμμάτων του ΙΣΝ, ο κ. Αυγουλάς, εκπρόσωπος του Υπουργού Εσωτερικών κ. Π. Κουρουμπλή, η κα. Νικόλ Ιωαννίδη, Υπεύθυνη Εταιρικών Σχέσεων της Vodafone, οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος. 

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι χάρη στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και στην Ελληνική ομογένεια αυτά τα χρόνια της κρίσης, μέσω των Κέντρων Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας έχουν στηριχθεί περισσότερες από 4.500 οικογένειες και έχουν δημιουργηθεί 70 νέες θέσεις εργασίας, οι οποίες αφορούν κατά 90% επιστημονικό προσωπικό. 

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος είναι μέλος του Διεθνούς Οργανισμού SOS Children’s Villages International, που λειτουργεί σε 134 χώρες.

Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ειδικά αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό Σωματείο, που ιδρύθηκε το 1975 με σκοπό την προστασία των παιδιών, τα οποία για σοβαρούς κοινωνικούς λόγους στερούνται μόνιμα τη φροντίδα των φυσικών τους γονιών.

Η προστασία και φροντίδα των παιδιών που ζουν στα Παιδικά Χωριά SOS προσφέρεται σε μακρόχρονη, συνεχή, σταθερή βάση.  

Ξεκινά από την παιδική ηλικία και συνεχίζεται έως ότου το παιδί, προετοιμασμένο κατάλληλα, ηθικά, κοινωνικά και επαγγελματικά, είναι ικανό να σταθεί μόνο του στην κοινωνία

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας λειτουργούν συνολικά σε 8 σημεία στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο, την Καλαμάτα, την Κομοτηνή, Πειραιά και το Περιστέρι, με στόχο την ενδυνάμωση των οικογενειών σε κρίση και την αποκατάσταση της ικανότητάς τους να ανταποκριθούν θετικά στις ανάγκες της καθημερινότητας, με τις δικές τους δυνάμεις και να αποτελέσουν ένα ασφαλές περιβάλλον φροντίδας για τα παιδιά. 

Τα Κέντρα Στήριξης Παιδιού & Οικογένειας παρέχουν συμβουλευτική, ψυχολογική υποστήριξη, ψυχοθεραπευτική παρέμβαση, μαθησιακή υποστήριξη και δημιουργική απασχόληση στα παιδιά, καθώς και υλική βοήθεια.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ