22.09.19 | 02:49

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γ. Σταθάκης: “Έως το τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για τις λιγνιτικές μονάδες”
28.11.17 | 18:26

Γ. Σταθάκης: Έως το τέλος της εβδομάδας οι αποφάσεις για τις λιγνιτικές μονάδες

“Θα καταλήξουμε έως το τέλος της εβδομάδας για την παραχώρηση μονάδων”, είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γ. Σταθάκης, κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων της Μεγαλόπολης και της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ. Να σημειωθεί ότι το ζήτημα παραχώρησης των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ βρίσκεται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τους Θεσμούς, οι οποίοι βρίσκονται από χθες το βράδυ στην Αθήνα.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα υπάρχουν “ισχυρές εγγυήσεις για τις θέσεις εργασίας, αλλά και επιπρόσθετα οφέλη για τις τοπικές κοινωνίες από την αποεπένδυση του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ”. Ενημέρωσε, μάλιστα, ότι αυτό που επιδιώκεται είναι η παραχώρηση των λιγνιτικών μονάδων “να μην οδηγήσει στη διάλυση της τοπικής κοινωνίας και της απασχόλησης, όπως υπάρχουν εύλογα ανησυχίες”. “Το αντίθετο, θα υπάρξουν ισχυρές εγγυήσεις και για τις θέσεις απασχόλησης, καθώς και επιπρόσθετα οφέλη που μπορούμε να συζητήσουμε με τις τοπικές κοινωνίες”, σημείωσε ο Γ. Σταθάκης.

Αναφερόμενος στο χρονοδιάγραμμα της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς, ο υπουργός είπε: “Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων, μετά τα Χριστούγεννα, προτίθεμαι να επισκεφτώ τη Μεγαλόπολη για να πραγματοποιήσω μία ευρεία συνάντηση με την Περιφέρεια, την τοπική κοινωνία και με τους εκπροσώπους της Δ.Ε.Η., ώστε να θέσουμε όλα τα ζητήματα σε ανοιχτό διάλογο”.

“Είναι κατανοητό ότι υπάρχει αντίθεση της τοπικής κοινωνίας, αλλά όταν καθίσουν στο τραπέζι όλες οι πλευρές επιδιώκουμε να γίνει ένας πολύ ειλικρινής διάλογος και να οδηγηθούμε σε σημαντικές αποφάσεις. Το τονίζω, είναι επιδίωξη της Κυβέρνησης να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας”, σημείωσε ο υπουργός.

Στη συνάντηση με τον Υπουργό συμμετείχαν, ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, Ιερεμίας, ο Θανάσης Πετράκος από τη ΛΑΕ, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ο αντιπεριφερειάρχης, Αντώνης Γιαννακούρας, ο Δήμαρχος Μεγαλόπολης και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.κ. Διονύσης Παπαδόπουλος και Γιώργος Μαρκολιάς, καθώς και αντιπροσωπεία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, με επικεφαλής, το πρόεδρο, Γιώργο Αδαμίδη και τον γενικό γραμματέα Αντώνη Καρρά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ