19.12.18 | 14:49

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Στάση εργασίας αύριο Τρίτη στο Δήμο Θερμαϊκού
13.11.17 | 11:26

Στάση εργασίας αύριο Τρίτη στο Δήμο Θερμαϊκού

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ & Δημοτικών Επιχειρήσεων Νομού Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων καλούν τους εργαζόμενους του Δήμου Θερμαϊκού, αύριο Τρίτη, σε στάση εργασίας – στήριξη, από τις 08:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ., στον δημοτικό υπάλληλο μηχανικό Ανδρέα Δουφεξή, ο οποίος δικάζεται από το Δ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση τραυματισμού σε παιδική χαρά της Ν. Μηχανιώνας.

 

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων

Το Δ.Σ. του Συλλόγου και οι εργαζόμενοι του Δήμου Θερμαϊκού εκφράζουν την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή τους, στον συνάδελφο Ανδρέα Δουφεξή, υπάλληλο μηχανικό της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Θερμαϊκού και προϊστάμενο του Τμήματος Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας, ο οποίος δικάζεται στις 14 Nοεμβρίου 2017 στο Δ΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης.

Εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην ποινικοποίηση της εργασίας των μηχανικών, στην «εύκολη» παραπομπή σε δικαστικές και κατά συνέπεια και πειθαρχικές διώξεις. Καλούμε τις δικαστικές αρχές να κρίνουν βάσει των πραγματικών συνθηκών (περικοπή 65% των Κ.Α.Π., έλλειψη μηχανολογικού εξοπλισμού και υλικών, τραγικές ελλείψεις προσωπικού και αναστολή προσλήψεων από το 2010) και όχι των ιδεατών, όπως αυτές περιγράφονται στον Δημοτικό Κώδικα, στον Καλλικράτη, στον Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων και στους  Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας.

Να σταματήσει επιτέλους η αναζήτηση εξιλαστήριων θυμάτων.

Να αναλογιστούν τις πολλαπλές συνέπειες

ψυχολογικές, οικονομικές, υπηρεσιακές.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου στην συνεδρίασή του στις 08 Noεμβρίου 2017 αποφάσισε ομόφωνα, να κηρύξει στάση εργασίας, την Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017 από τις 08.00΄ π.μ. έως τις 12.00΄, έτσι ώστε να διευκολύνει την παρουσία των συναδέλφων στην εκδίκαση της υπόθεσης, ευελπιστώντας στην αθώωσή του .

 

Για το Δ.Σ.

 

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                 Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΙΔΗΣ                                                            ΕΙΡΗΝΗ ΖΟΡΜΠΑ

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ