13.08.20 | 04:54

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΠΟΡΟΥ

ΣΟΒΑΡΕΣ καταγγελίες του Δήμου Πόρου σε βάρος του Λιμενάρχη του νησιού
17.01.16 | 08:34

ΣΟΒΑΡΕΣ καταγγελίες του Δήμου Πόρου σε βάρος του Λιμενάρχη του νησιού

Σε σημαντικότατες καταγγελίες σε βάρος του Λιμενάρχη Πόρου "προχώρησε" η Δημοτική Αρχή του νησιού, φτάνοντας ακόμη και στον Υπουργό Ναυτιλίας, Θεόδωρο Δρίτσα, και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Αθανάσιο Αθανασόπουλο, με αφορμή την απόφαση του Λιμενάρχη - σε στιγμή μάλιστα που ήταν εκτός υπηρεσίας - να σταματήσει εργασίες του Δήμου σε δίκτυο ομβρίων υδάτων, ενόψει και την σφοδρής κακοκαιρίας, που από χθες πλήττει πολλές περιοχές της Χώρας με ισχυρές ανεμοθύελλες και βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η «δημόσια ασφάλεια», όπως συγκεκριμένα καταγγέλλει η Δημοτική Αρχή του Πόρου.

Όμως, η καταγγελία αυτή εδράζεται και σε βαθύτερα αίτια, τόσο στο είδος αυτών, όσο και το χρόνο, αφού στην ίδια ανακοίνωση - καταγγελία του Δήμου Πόρου, γίνεται λόγος για κίνδυνο «κοινωνικής ειρήνης» (!) στο νησί, με τον Λιμενάρχη να φέρεται ότι, «μεροληπτεί» υπέρ συγκεκριμένων επιχειρηματιών του νησιού. «Μετά τις αρμοδιότητες που αφορούν στον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις οποίες εδώ και χρόνια ασκεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματιών (όπως καταγγέλλει αρμοδίως -αλλά ματαίως- η δημοτική αρχή από το 2014), ο Λιμενάρχης, έχοντας στοχοποιήσει κάθε δράση της δημοτικής αρχής, θέτει πλέον σε αδράνεια βασικές αρμοδιότητες του Δήμου και προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια και τις ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες», τονίζει συγκεκριμένα στην ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή.

Το σοβαρότατο αυτό θέμα, έφτασε και στον Υπουργό Ναυτιλίας και τον Αρχηγό του Λ.Σ. με τον Δήμαρχο του νησιού και ολόκληρη τη Δημοτική Αρχή, μάλιστα, να ζητούν, άμεσα, την απομάκρυνση του «επικίνδυνου» όπως τον χαρακτηρίζουν Λιμενάρχη. 

Η ανακοίνωση του Δήμου

"Επικίνδυνη η κατάσταση με τον Λιμενάρχη Πόρου – Να λάβουν άμεσα θέση ο Υπουργός Ναυτιλίας και ο Αρχηγός του Λ.Σ. 

Ξεπέρασε κάθε όριο ανοχής η συμπεριφορά και ο τρόπος άσκησης των καθηκόντων του Λιμενάρχη Πόρου, θέτοντας πλέον σε κίνδυνο, εκτός από την κοινωνική ειρήνη, και την δημόσια ασφάλεια στο νησί. 

Μετά τις αρμοδιότητες που αφορούν στον έλεγχο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, τις οποίες εδώ και χρόνια ασκεί με δύο μέτρα και δύο σταθμά προς όφελος συγκεκριμένων επιχειρηματιών (όπως καταγγέλλει αρμοδίως -αλλά ματαίως- η δημοτική αρχή από το 2014), ο Λιμενάρχης, έχοντας στοχοποιήσει κάθε δράση της δημοτικής αρχής, θέτει πλέον σε αδράνεια βασικές αρμοδιότητες του Δήμου και προκαλεί σοβαρούς κινδύνους για την δημόσια ασφάλεια και τις ιδιωτικές και δημόσιες περιουσίες.

Ειδικότερα, σήμερα 15.1.2016, ο Λιμενάρχης, φορώντας πολιτική περιβολή και κάνοντας βόλτα τον σκύλο του, διέκοψε νόμιμες κατεπείγουσες εργασίες καθαρισμού του δημοτικού δικτύου ομβρίων, τις οποίες διενεργούσε ο Δήμος ενόψει των επερχόμενων επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και κίνησε την αυτόφωρη διαδικασία κατά των επαγγελματιών που συνέδραμαν σε αυτές, με την αιτιολογία ότι ο ένας δεν είχε άδεια εκτέλεσης έργου (παρότι διενεργούσε μόνο προσωρινή αφαίρεση χώματος σε βάθος μισού μέτρου σε αλτάνα) και ότι ο δεύτερος είχε σταθμεύσει παράνομα το αποφρακτικό μηχάνημά του επί του πεζοδρομίου (!!!).

Οι εργασίες, γίνονταν σε φρεάτιο και αγωγό (έναντι κτ. Συγγρού), τα οποία με την ελάχιστη έμφραξη φράζουν, προκαλώντας πλημμύρα που θέτει σε κίνδυνο πεζούς, μαθητές σχολείων, οχήματα και ισόγεια κτηρίων. Μάλιστα, πριν την εκτέλεσή τους ο Δήμος είχε ενημερώσει για αυτές το Λιμεναρχείο, χωρίς εκείνο να προβάλει καμία αντίρρηση, ενώ αντίστοιχες αυτονόητες εργασίες του Δήμου διενεργούνται νομίμως από συστάσεώς του, με την έμπρακτη άδεια του Λιμεναρχείου, αφού όλοι οι αγωγοί ομβρίων του οικισμού του Πόρου διέρχονται χώρους χερσαίας ζώνης λιμένα πριν την απόληξή τους στην θάλασσα. 

Αποτέλεσμα της παρέμβασης του Λιμενάρχη ήταν, αφενός ότι ο επίμαχος αγωγός παρέμεινε τελικά φραγμένος και αφετέρου ότι οι ιδιώτες χειριστές χωματουργικών και αποφρακτικών μηχανημάτων, καθώς και οι δημοτικοί υπάλληλοι, φοβούνται πλέον να εκτελούν τέτοιες ζωτικής σημασίας εργασίες του Δήμου, προκειμένου να αποφύγουν το αυτόφωρο και την άδικη παραπομπή τους σε δίκη. 

Με επιστολή του προς τον Λιμενάρχη Πόρου, η οποία κοινοποιείται στην πολιτική και υπηρεσιακή του ηγεσία, ο Δήμαρχος Πόρου, Γιάννης Δημητριάδης, καθιστά τον ίδιο και την υπηρεσία του υπεύθυνους για κάθε βλάβη που τυχόν προκληθεί εξαιτίας της στάσης του σε πρόσωπα και σε δημοτικές και ιδιωτικές περιουσίες στον Πόρο. 

Η δημοτική αρχή καλεί πλέον (και) δημοσίως τον Υπουργό Ναυτιλίας κ. Θ. Δρίτσα και τον Αρχηγό του Λ.Σ. κ. Αθ. Αθανασόπουλο, να απομακρύνουν άμεσα τον επικίνδυνο Λιμενάρχη από την συγκεκριμένη υπηρεσία, προτού σημειωθεί κάποιο ακραίο συμβάν για το οποίο θα ψάχνουμε κατόπιν εορτής ενώπιον των τηλεοπτικών καναλιών ποιος έφταιγε."

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ