23.01.21 | 17:00

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: «ΣΥΝΟΛΙΚΑ η αντιμετώπιση του θέματος των συμβασιούχων»
31.03.17 | 17:53

Π. Σκουρλέτης: ΣΥΝΟΛΙΚΑ η αντιμετώπιση του θέματος των συμβασιούχων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και με εκπροσώπους Σωματείων των συμβασιούχων εργαζομένων στην καθαριότητα των δημόσιων σχολείων, από την Αθήνα και την Περιφέρεια, στο πλαίσιο των σημερινών κινητοποιήσεων τους.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το αίτημα των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή εργασία με το επιχείρημα ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Ο κ. Σκουρλέτης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των εργαζομένων για τον σχεδιασμό της κυβέρνησης και των συναρμόδιων Υπουργείων, προκειμένου να αντιμετωπιστεί συνολικά το θέμα της εργασίας με συμβάσεις στο Δημόσιο τομέα και στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η καταγραφή των συμβάσεων, η αξιολόγησή τους, η διαπίστωση του πραγματικού χαρακτήρα της εργασιακής σχέσης, ο διακομματικός διάλογος και η επιλογή διαδικασιών που θα ενισχύουν τη διαφάνεια της συγκεκριμένης παρέμβασης, είναι μερικά από τα βασικά σημεία που συζητήθηκαν με τους εργαζόμενους στη συνάντηση και που θα χαρακτηρίσουν την κυβερνητική πρωτοβουλία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ