20.09.20 | 05:19

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Π. Σκουρλέτης: «Παλιού αιώνα... το "πασάδες στα Γιάννενα" οι Δήμαρχοι»
03.03.17 | 16:24

Π. Σκουρλέτης: Παλιού αιώνα... το πασάδες στα Γιάννενα οι Δήμαρχοι

Απάντηση του Υπ. Εσωτερικών στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλη, αναφορικά με τη μη συμμετοχή της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος στην Επιτροπή για τον Νέο «Καλλικράτη» και τα όσα έχουν ακολουθήσει.... από την απόφαση αυτή:

“Ο κ. Πατούλης, για άλλη μια φορά υπερασπίζεται παρωχημένες, παλιομοδίτικες απόψεις. Η αντίληψη, βάσει της οποίας κάποιοι αντιμετωπίζουν τους δημάρχους ως «πασάδες στα Γιάννενα» αφορά τον προπερασμένο αιώνα.

Γνωρίζει, για παράδειγμα, ο κ. Πατούλης ότι η απλή αναλογική, ως μέσο αποτύπωσης της αυθεντικής έκφρασης των λαϊκών συσχετισμών εφαρμόζεται στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες; Αλήθεια, είναι η απλή αναλογική που οδηγεί στην άλωση της Αυτοδιοίκησης κι όχι η παλαιοκομματική τακτική του χρίσματος «εκλεκτών» και το σημερινό παραμορφωτικό εκλογικό σύστημα;

Η εξήγηση για τα όσα ισχυρίζεται ο κ. Πατούλης  δόθηκε χθες, από τις κοινές δηλώσεις του με τον κ. Βορίδη, υπεύθυνο της ΝΔ για θέματα Αυτοδιοίκησης.

Αντιλαμβάνεται άραγε, ο κ. Πατούλης, την έννοια των δημόσιων πολιτικών οι οποίες  οριοθετούν το πλαίσιο δράσης της Δημόσιας Διοίκησης, όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ορίζει και το Σύνταγμα;

Η Αυτοδιοίκηση δεν έχει ούτε γαλάζιο, ούτε κόκκινο χρώμα, αν κι έχει, βεβαίως, ανάγκη από προγραμματικές προτάσεις. Σκοπός της, όμως, είναι η ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών.”

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ