25.02.20 | 08:18

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Π. Σκουρλέτης: «ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ “ναρκοθετούν” τη διαβούλευση»
16.05.18 | 20:59

Π. Σκουρλέτης: ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ ναρκοθετούν τη διαβούλευση

Για «επιλογή» των ηγεσιών της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ, «που τίθεται στην κρίση των μελών τους» να μη συναντηθούν μαζί του το μεσημέρι της Τετάρτης, κάνει λόγο ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

«Τα όσα αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΔΕ περί “επιλογής ρήξης” από τον κ. Σκουρλέτη, “εκδίωξη της Αυτοδιοίκησης” από το Υπουργείο Εσωτερικών, “απαξιωτικής στάσης” του υπουργού  και άρνησής του να συναντηθεί με τις Ενώσεις, δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, είναι εντελώς ψευδή. 

Η μετάθεση της συνάντησης για μία ώρα, λόγω της καθυστέρησης των Ενώσεων, δε συνιστά  ρήξη, άρνηση διαλόγου ή εκδίωξη των αιρετών. Εξάλλου, το υπουργείο το επισκέπτονται καθημερινά πάρα πολλοί δήμαρχοι και συνεργάτες τους, βρίσκοντας ορθάνοιχτες πόρτες».

«Με προφάσεις δεν στεριώνει καμία συνεννόηση», προσθέτει.

«Οι ηγεσίες της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ επιδιώκουν την ένταση και τις αντιπολιτευτικές “κορώνες”. Ωστόσο, αρκετοί αυτοδιοικητικοί επιδιώκουν να καταθέσουν προτάσεις. Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κυβέρνηση δεν κλείνει την πόρτα στον διάλογο, μόνο στους πολιτικούς τακτικισμούς. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα μέχρι την εισαγωγή του σχεδίου νόμου “Κλεισθένης 1” στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση. Ας αξιοποιηθεί για την υποβολή προτάσεων και όχι για κραυγές», ολοκληρώνει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ