17.01.19 | 12:56

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: “Εξέταση των αναγκών και αιτημάτων δήμων από το ΥΠΕΣ”
11.01.18 | 19:39

Π. Σκουρλέτης: Εξέταση των αναγκών και αιτημάτων δήμων από το ΥΠΕΣ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, με τον Δήμαρχο Αρταίων, Χρήστο Τσιρογιάννη, με τον οποίο συζήτησε θέματα που απασχολούν τον δήμο, έτσι ώστε να διερευνηθεί η δυνατότητα θετικής παρέμβασης από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών. Ακολούθησε κοινή συνάντηση, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ηγουμενίτσας και Προέδρου της ΠΕΔ Ηπείρου, Ιωάννη Λώλου και την παρουσία του βουλευτή Θεσπρωτίας, Μάριου Κάτση. Παρόντες ήταν επίσης ο Αντιδήμαρχος Αρταίων Γεώργιος Πανέτας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, Σωτήριος Μήτσης, ο Διευθυντής ΔΕΥΑ Άρτας, Βασίλειος Κρανιώτης και ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας, Ιωάννης Γεωργιόπουλος.

Ένα από τα κύρια ζητήματα που συζητήθηκαν, ήταν οι - κοινές - ανάγκες των τοπικών Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης σε προσωπικό.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι σχέσεις της Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμού, ζητήματα Πολιτικής Προστασίας, οι πηγές εσόδων των δήμων, καθώς και πλευρές του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, του «Καλλικράτη», που προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία τους.

Ο Υπουργός Εσωτερικών διαβεβαίωσε τους αιρετούς ότι θα εξετάσει τα ζητήματα των αναγκών σε προσωπικό και ακολούθησε μια μεγάλη συζήτηση για τις δυνατότητες που δίνουν στους δήμους παλιά και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και προγράμματα. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκαν θέματα ενεργειακής εξοικονόμησης, αγροτικής οδοποιίας, αντιπλημμυρικών έργων, αποκατάστασης δημοτικών κτιρίων για κάλυψη αναγκών των δήμων, προμήθειας μηχανημάτων έργου, αλλά και η πρόβλεψη για επιχορήγηση συμμόρφωσης των εν λειτουργία δημοτικών παιδικών σταθμών με τις νέες, σύγχρονες προδιαγραφές τις οποίες θέσπισε η Κυβέρνηση με το Προεδρικό Διάταγμα 99/28.9.2018.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ