24.01.21 | 11:00

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Π. Σκουρλέτης: “Δέσμευση του κ. Μητσοτάκη η επαναφορά του 1:5 στο Δημόσιο”
13.05.19 | 16:41

Π. Σκουρλέτης: Δέσμευση του κ. Μητσοτάκη η επαναφορά του 1:5 στο Δημόσιο

Η «τοξική» αντιπαράθεση από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας είναι μια επιλογή για να κρύψει «τον ταξικό προσανατολισμό της. Τον ταξικό χαρακτήρα των προτάσεών της» επεσήμανε ο Γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, συζητώντας σήμερα, Δευτέρα 13 Μαΐου 2019, στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη.

O κ. Σκουρλέτης υπενθύμισε επίσης, την κατηγορηματική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη, στις 15 Σεπτεμβρίου 2018, στην ομιλία του στην 83η ΔΕΘ, για επαναφορά της σχέσης αποχωρήσεων – προσλήψεων στο Δημόσιο στο 5 προς 1, «κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει τομείς όπως της υγείας, της παιδείας, της δημόσιας ασφάλειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε κρίσιμη κατάσταση από πλευράς προσωπικού».

 

Σημεία από την τοποθέτηση του Γραμματέα της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

  • Επταήμερη απασχόληση και απαξίωση της 13ης σύνταξης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Της μόδας τελευταία είναι το εξής. Όταν κάνεις μία γκάφα ή όταν θες να καλύψεις μια λάθος τοποθέτησή σου ή, εν πάση περιπτώσει, σου ξεφεύγουν ορισμένα πράγματα, λες “fake news”. Σας παρακαλώ και σας, μόλις τελειώσουμε εδώ με την παρουσία μας και τους τηλεθεατές, να πάνε στο βίντεο της χθεσινής διακαναλικής συνέντευξης και να βάλουν το απόσπασμα να δουν τι ακριβώς είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, για τη 13η σύνταξη […] πως την κοινωνική ευαισθησία αυτής της Κυβέρνησης, να κάνει ένα πρώτο βήμα αποκατάστασης όλων αυτών που λήστεψαν από τους συνταξιούχους οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, την χαρακτήρισε προεκλογικό επίδομα. Πως πράγματι τα μπέρδεψε σε σχέση με το θέμα της επταήμερης απασχόλησης και δεν μιλάμε για την επταήμερη λειτουργία των επιχειρήσεων που ξέρετε, ούτως ή άλλως σε κάποιους κλάδους εδώ και πάρα πολλά χρόνια γίνεται.

 

  • Συνειδητή επιλογή να αποδιαρθρωθεί έτι περαιτέρω ο χώρος των εργασιακών δικαιωμάτων

Αυτά τα πράγματα δεν είναι τυχαία, δεν είναι γκάφες. Αν είναι γκάφα να το πούνε, “άλλη μια γκάφα του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας”. Δεν είναι κακό κάνεις να διδάσκεται από τα λάθη του. Αλλά, εδώ πρόκειται για μία συνειδητή επιλογή να αποδιαρθρωθεί έτι περαιτέρω ο χώρος των εργασιακών δικαιωμάτων. Αυτό είναι το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας και αυτές τις απόψεις δεν τις ακούμε πρώτη φορά από τη Νέα Δημοκρατία». […] Τριάντα χρόνια ξήλωσαν, μέτρο το μέτρο, εργασιακές κατακτήσεις των προηγούμενων δεκαετιών. Αυτά δεν είναι fake news. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Απέναντι σε αυτά, η Νέα Δημοκρατία φοβάται μια στήθος με στήθος, κατά μέτωπο αντιπαράθεση, τόσο ο αρχηγός της όσο και τα και τα στελέχη της. Γι’ αυτό επέλεξε και όλο το προηγούμενο διάστημα να μιλάει για άλλα ζητήματα, έξω από την ατζέντα της καθημερινότητας, έξω από αυτά που απασχολούν εσάς ως εκπομπή. Σας ξέρω τόσα χρόνια, τόσες δεκαετίες, με τι έχετε ασχοληθεί; Με τις 120 δόσεις, με τη σύνταξη, με το δώρο, πότε θα μπει αν θα μπει, με την ανεργία. Όλα αυτά μέχρι πρότινος δεν απασχολούσαν την Νέα Δημοκρατία, την απασχολούσαν άλλα πράγματα. Ξέρετε γιατί; Διότι αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο των θέσεών της. Την σύραμε στο πεδίο της πραγματικής αντιπαράθεσης και, βεβαίως, όταν λες ότι είμαστε στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα μην κάθεσαι στις κερκίδες και πετάς φωτοβολίδες. Κατέβα στον στίβο των επιχειρημάτων. “Παίξε μπάλα” και να δούμε. Εγώ συμφωνώ ότι οι Ευρωεκλογές είναι το “πρώτο ημίχρονο” λόγω του ότι δεν υπάρχει η έννοια της χαλαρής ψήφου. Είναι τέτοιο το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές που θα επηρεάσει τα μάλα το πολιτικό περιβάλλον μέσα στο οποίο θα διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές εκλογές».

 

  • Η δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας για μία πρόσληψη έναντι πέντε αποχωρήσεων υπονομεύει τη λειτουργία Αυτοδιοίκησης και Δημόσιου Τομέα

Αυτό που ονομάσατε τοξική πολιτική νομίζω ότι είναι μια επιλογή εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας για να κρύψει κάτι άλλο. Τον ταξικό προσανατολισμό της. Τον ταξικό χαρακτήρα των προτάσεών της. Αυτό προσπαθεί να κρύψει και αυτό τελικά δεν έγινε κατορθωτό. Πριν, όταν μιλούσε ο κ. Αυγενάκης, αναφέρθηκε σε μια σειρά τομείς της κοινωνικής ζωής. Αναφέρθηκε στα ζητήματα της Ασφάλειας και σε διάφορα άλλα. Και τον ρωτώ: πως μπορείς να λες ότι θα στηρίξεις την υγεία όταν έχεις μια θέση και λες “πέντε γιατροί πρέπει να φεύγουν, ένας να προσλαμβάνεται”. Πως θα στηρίξεις την παιδεία όταν λες “πέντε δάσκαλοι, πέντε καθηγητές πρέπει να συνταξιοδοτούνται, έναν να παίρνεις;”. Όταν λες “πέντε αστυνομικοί φεύγουν, ένας μπαίνει;”…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ