05.12.19 | 16:47

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Σημαντικό περιβαλλοντικό έργο από το Δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων
17.05.13 | 19:54

Σημαντικό περιβαλλοντικό έργο από το Δήμο Λουτρακίου - Αγ. Θεοδώρων

Ο Δημοτικός Οργανισμός «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» με την αρωγή του Δήμου Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και την ουσιαστική συμμετοχή του Κυνηγετικού Συλλόγου Λουτρακίου, φορέων και εθελοντών, στο πλαίσιo των περιβαλλοντικών δράσεών του, συνεχίζει την προσπάθεια αναβάθμισης προστασίας και δημιουργίας χώρων πρασίνου στην καρδιά του Υδροφόρου Ορίζοντα.

Ήδη, υπάρχει πλήθος δένδρων σε πλήρη ανάπτυξη και συγκεκριμένα, 100 φοίνικες ηλικίας 5 ετών, 200 φοίνικες ηλικίας 1-2 ετών, ελιές, κάκτοι, πικροδάφνες, ευκάλυπτοι και περίπου 400 κουκουναριές, ηλικίας 2 ετών.

Ανταποκρινόμενοι στην καμπάνια για καλλιέργεια βοτάνων και αρωματικών φυτών, ξεκινά μια νέα δράση για την καλλιέργεια τους. Σε χώρο πλησίον της αναδασωτέας έκτασης, δημιουργήθηκαν οι υποδομές -καθαρισμός ξερόχορτων, δυνατότητα ποτίσματος κ.λπ.- για να φυτευτεί ένα πασίγνωστο αρωματικό φυτό, η ρίγανη.

Θα υπάρχουν σε πρώτο στάδιο 150 φυτά ρίγανης και αμέσως μετά το πανηγύρι της Παναγίας της Γιάτρισσας άλλα τόσα. Πρόθεση του «ΠΡΟΜΗΘΕΑ» η αύξηση της καλλιεργούμενης έκτασης με τσάι και παρεμφερούς ποιότητας φυτά.

Η επιλογή όλων των φυτών και δένδρων έγινε με το κριτήριο της εύκολης ανάπτυξης τους και με το ελάχιστο στην κατανάλωση νερού, επιτυγχάνοντας την δημιουργία πάρκου με ελάχιστο κόστος.

Η πιθανολογούμενη παραγωγή ρίγανης στα μέσα Ιουλίου θα διατεθεί αποκλειστικά στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ