13.07.20 | 07:34

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΛΑΡΙΣΑΣ

Σημαντική η παρουσία της Π.Ε. Λάρισας στο Παρίσι
11.06.13 | 18:35

Σημαντική η παρουσία της Π.Ε. Λάρισας στο Παρίσι

Με μεγάλη επιτυχία κι αποσπώντας ευρεία κάλυψη και ιδιαίτερα ευνοϊκά σχόλια από τα Γαλλικά ΜΜΕ, ολοκληρώθηκε η Λαρισαϊκή αποστολή στο Παρίσι, της οποίας ηγήθηκε η  πρόεδρος της ΕΔΠ  Leader & Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου, με σκοπό την παρουσίαση των τουριστικών δυνατοτήτων αλλά και των αγροτικών προϊόντων της περιοχής.

Η αποστολή συμμετείχε  στην «Ελληνική Εβδομάδα στο Παρίσι» όπου στον «Οίκο της Λοζέρ», έναν εκθεσιακό χώρο όπου προωθούνται τα προϊόντα της περιοχής Λοζέρ, φιλοξενήθηκε έκθεση με τοπικά προϊόντα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, όπως τυροκομικά, όσπρια, ελιές και λάδι, αρωματικά φυτά, τσίπουρο, κρασί, τραχανάς, χυλοπίτες, μέλι, λικέρ, γλυκά του κουταλιού κ.α.

Οι εκδηλώσεις στο μέγαρο της Λοζέρ έτυχαν εκτενούς κάλυψης από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο του Παρισίου, και μάλιστα η κα. Καραλαριώτου παραχώρησε συνέντευξη στο «Radio France», όπου και παρουσίασε αναλυτικά τα πολλαπλά τουριστικά πλεονεκτήματα της Λάρισας, καθιστώντας την ιδανικό προορισμό για διακοπές όλο τον χρόνο, με το συνδυασμό βουνού και θάλασσας, τους ορεινούς όγκους του Ολύμπου - Εθνικού Δρυμού και του Κισσάβου, τα τοπικά αγροτικά προϊόντα, την παραλιακή ζώνη και τα θρησκευτικά μνημεία, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ως νομός Λάρισας είμαστε πρώτοι στη βιολογική γεωργία – κτηνοτροφία, παράγουμε εξαιρετικά προϊόντα ΠΟΠ, όπως είναι μεταξύ άλλων το αρνάκι και το κατσικάκι Ελασσόνας, τη φέτα, το μέλι, τα αρωματικά φυτά, τα  τοπικά κρασιά και το τσίπουρο Τυρνάβου».

Παρουσία και του Προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής Τουρισμού της Λοζέρ και πρώην υπουργού Γεωργίας, Jaques Blanc, η κα. Καραλαριώτου αναφέρθηκε στα πολλά κοινά χαρακτηριστικά που έχει η περιοχή της Λοζέρ με τη Λάρισα, αφού στηρίζεται κυρίως στον αγροτικό τομέα και τον τουρισμό κι έκανε λόγο για ένα δυναμικό άνοιγμα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας σε νέες αγορές και την ανταλλαγή εμπειριών.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της αποστολής στο Παρίσι, υπεγράφη Πρωτόκολλο Συνεργασίας ανάμεσα στην Α.Ε.ΝΟ.Λ. από την κα. Καραλαριώτου ως πρόεδρο της ΕΔΠ Leader και τον πρόεδρο της ΑΕΝΟ κ. Μηνά και την αντίστοιχη Αναπτυξιακή Εταιρία της περιοχής Σεβοντάν – Λοζέρ από τον κ. Blanc. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ