11.12.19 | 06:58

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ

Σημαντική κίνηση κοινωνικής πολιτικής από τον Δήμο Καισαριανής
27.01.15 | 13:47

Σημαντική κίνηση κοινωνικής πολιτικής από τον Δήμο Καισαριανής

Κατά την πρώτη συνεδρίαση του Ν.Π.Δ.Δ. «Λ. ΜΑΝΩΛΙΔΗ», μετά από πρόταση της νέας Δημοτικής Αρχής Καισαριανής, αποφασίστηκε η πλήρης απαλλαγή από τα τροφεία στους Παιδικούς Σταθμούς, για όσες οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα έως 25.000 €.

Ταυτόχρονα, διατηρούνται όλες οι άλλες ειδικές κατηγορίες που ίσχυαν έως σήμερα (άνεργοι, οικογένειες με περισσότερα από ένα παιδιά στους παιδικούς σταθμούς κ.ά.). 

«Παρά τις τραγικές οικονομικές συνθήκες μέσα στις οποίες καλούνται οι δήμοι να λειτουργήσουν, την πολύ επιβαρυμένη κατάσταση του Ν.Π., θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να ιεραρχήσουμε μέτρα για την στήριξη των λαϊκών οικογενειών της Καισαριανής.

Μ' αυτόν τον τρόπο έμπρακτα ο Δήμος Καισαριανής συμβάλλει στην ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων της πόλης μας που έχουν χτυπηθεί από την κρίση και τις πολιτικές που εφάρμοσαν Ε.Ε. και κυβερνήσεις, προκειμένου να μετατρέψουν ένα κοινωνικό αγαθό σε ανταποδοτική υπηρεσία.

Η νέα δημοτική αρχή, σηματοδοτεί μ’ αυτό τον τρόπο την κατεύθυνση που θα κινηθεί το επόμενο διάστημα, έτσι ώστε να ανταποκριθεί στις σημερινές ανάγκες. Παράλληλα υπόσχεται ότι θα σταθεί στο πλάι του κινήματος στον αγώνα για την πλήρη κατάργηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς, διεκδικώντας χρηματοδότηση και το απαραίτητο προσωπικό με μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας, για όλες τις κοινωνικές δομές» τονίζει στην ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ