24.10.19 | 01:59

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική επίσκεψη Γεροβασίλη στη Γεωργία - Οι συμφωνίες
21.02.17 | 12:49

Σημαντική επίσκεψη Γεροβασίλη στη Γεωργία - Οι συμφωνίες

H Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στη Γεωργία στις 21-23 Φεβρουαρίου, σε συνέχεια της συνάντησης του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον Γεωργιανό ομόλογό του Γκιόργκι Κβιρικασβίλι τον περασμένο Μάιο στη Θεσσαλονίκη και τη συμφωνία τους για περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Γεωργίας.

Η κ. Γεροβασίλη θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό της Γεωργίας, κ. Γκιόργκι Κβιρικασβίλι, τον Υπουργό Επικρατείας αρμόδιο για την Ευρωπαϊκή και Ευρωατλαντική Ολοκλήρωση, κ. Βικτόρ Ντόλιτζε, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρούς δεσμούς της Ελλάδας με τη στρατηγική περιοχή του Ν. Καυκάσου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της, η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης θα έχει επαφές με την Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τέα Τσουλουκιάνι και αξιωματούχους του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Γεωργίας, στο χαρτοφυλάκιο του οποίου περιλαμβάνεται η δημόσια διοίκηση. Οι δύο πλευρές θα υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης, βελτίωσης λειτουργίας των υπηρεσιών, διαφάνειας στο Δημόσιο και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Αναγνωρίζοντας την αξιοσημείωτη πρόοδο στη μεταρρύθμιση του δημοσίου τομέα τα τελευταία χρόνια στη Γεωργία, η ελληνική πλευρά προσέρχεται με εποικοδομητικό πνεύμα συνεργασίας, με δεδομένο το αμοιβαίο ενδιαφέρον για σύσφιξη των διαχρονικά στενών διμερών πολιτισμικών σχέσεων των δύο χωρών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ