19.07.19 | 15:03

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

3Κ: Σημαντικές καταγγελίες - ενημέρωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμων
09.04.19 | 14:05

3Κ: Σημαντικές καταγγελίες - ενημέρωση Σωματείου Εργαζομένων Δήμων

Ανακοίνωση του Παναττικού Σωματείου «ΗΡΑΚΛΗΣ» αναφορικά με την επικείμενη έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της 3Κ και τις 8.166 μόνιμες θέσεις ανταποδοτικών υπηρεσιών στους Δήμους.

Αρχικά, το Σωματείο καταγγέλλει–ενημερώνει τους εργαζομένους για τις δημοσιεύσεις συγκεκριμένων site – διευκρινίζεται και αναγνωρίζεται από το σύνολο των εργαζομένων πως το epoli.gr ουδέποτε το έχει πράξει – «…που ανά 2-3  μέρες όλο εμφανίζουν κάποιες νέες δήθεν πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα. Την μια 7600 θέσεις κλείδωσαν, την άλλη 7800, την μια μέχρι τέλος Απριλίου η έκδοση, την άλλη μέχρι τέλος Μάη και πάει λέγοντας» – όπως χαρακτηριστικά αναγράφει στο δελτίο Τύπου του ­– κάνοντας λόγο, ταυτόχρονα, για «στήσιμο πάρτι», που ωστόσο παίζουν με την αγωνία των εργαζομένων. «Λυπούμαστε πραγματικά που πάνω στο άγχος και την αγωνία των διαγωνιζόμενων κάποιοι στήνουν πάρτι».

«Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους σε όλους όσους παίζουν με την αγωνία τους και να κάνουν λίγο υπομονή», συμπληρώνει το Σωματείο.

Στη συνέχεια, το Σωματείο αναφέρεται στις ενέργειές του - και της ΠΟΠ-ΟΤΑ - για την έκδοση των οριστικών πινάκων της 3Κ, κάνοντας σαφές πως, αν δεν τηρηθεί η δέσμευση, του ορισμένου από το ΑΣΕΠ χρονικού διαστήματος έκδοσης (συνάντηση του Προέδρου του ΑΣΕΠ, διευθυντών, με την ΠΟΠ-ΟΤΑ και συμμετέχοντες της 3Κ) τότε θα προβεί σε νέες δράσεις.

 

Το Δελτίο Τύπου

Π Α Ν Α Τ Τ Ι Κ Ο  Σ Ω Μ Α Τ Ε Ι Ο  Η Ρ Α Κ Λ Η Σ

Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθούμε το τελευταίο διάστημα ένα χορό ειδήσεων σε ότι αφορά το θέμα της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων της 3Κ.

Από την πρώτη στιγμή ως σωματείο ήμασταν με ειλικρινή τρόπο δίπλα σε όλους αυτούς που αγωνιούν για την τελική έκβαση αυτής της προκήρυξης. Δυστυχώς όμως διαπιστώνουμε ότι κάποια site ανά 2-3  μέρες όλο εμφανίζουν κάποιες νέες δήθεν πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα. Την μια 7600 θέσεις κλείδωσαν, την άλλη 7800, την μια μέχρι τέλος Απριλίου η έκδοση, την άλλη μέχρι τέλος Μάη και πάει λέγοντας.

Ήμασταν ξεκάθαροι και το αποδείξαμε από την πρώτη στιγμή όταν στις 15/1/19 στην συνάντηση με το ΑΣΕΠ που μας είπαν ότι το αισιόδοξο σενάριο μίλαγε για τέλη Φεβρουαρίου όσο και στις 21/3/19 όταν μετά από συνάντηση με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ κο Καραβοκύρη, παρουσία του προέδρου της ΠΟΠ ΟΤΑ κου Μάρκου Δαρδαμάνη, μετά από σκληρή πίεση που ασκήσαμε για να εκδοθούν τα οριστικά έως το Πάσχα, κάτι το οποίο είπαν ότι θα το προσπαθήσουν, αποσπάσαμε την τελική του δέσμευση για καταληκτική ημερομηνία στις 15-20 Μαΐου.

Ουδέποτε βγήκαμε με φαμφάρες του τύπου θα κλείσουμε τους δήμους ή αν δεν εκδοθούν δεν θα γίνουν εκλογές αντίθετα ενημερώσαμε τον κόσμο με αλήθειες χωρίς τυμπανοκρουσίες.

Έχουμε αποδεχτεί την δέσμευση του ΑΣΕΠ κι έχουμε ξεκαθαρίσει ότι εάν δεν τηρηθεί  θα είμαστε ξανά εκεί για να πιέσουμε εντονότερα την κατάσταση.

Λυπούμαστε πραγματικά που πάνω στο άγχος και την αγωνία των διαγωνιζόμενων κάποιοι στήνουν πάρτι.

Όμως όλοι αυτοί μας βρίσκουν απέναντι τους.

Η σημαντικότητα της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων έχει να κάνει με την συνέχιση του δημοσίου χαρακτήρα των υπηρεσιών καθαριότητας των δήμων και γι αυτό από την αρχή όταν εκδόθηκε η συγκεκριμένη προκήρυξη σταθήκαμε υπέρ αυτής διότι η πάγια θέση του σωματείου μας είναι η στελέχωση των υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να κλείσουν τα αυτιά τους σε όλους όσους παίζουν με την αγωνία τους και να κάνουν λίγο υπομονή (15-20 Μαΐου δεν είναι και τόσο μακριά).

Θεωρούμε ότι το ΑΣΕΠ θα τηρήσει την δέσμευση του διαφορετικά θα αντιδράσουμε. Όσο γι αυτούς που συνεχίζουν αυτό το παιχνίδι απαιτούμε να σταματήσουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους βασιζόμενοι σε διάφορες σκοπιμότητες.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΘΕΟΔ. ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ                                          ΣΠ. ΠΗΤΑΚΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ