05.12.19 | 17:45

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ » ΛΑΡΙΣΑΣ

Σημαντικά έργα ανάπτυξης σε δήμους από την Π.Ε. Λάρισας
13.05.13 | 14:40

Σημαντικά έργα ανάπτυξης σε δήμους από την Π.Ε. Λάρισας

Συμβάσεις συνολικού ύψους 215.500 ευρώ για δημόσιες επενδύσεις και δημοσίας δαπάνης 154.847 ευρώ, μέσω του Προγράμματος Leader, υπογράφηκαν από την  Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος Leader και Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας, Ρένα Καραλαριώτου και τον δήμαρχο Φαρσάλων, Άρη Καραχάλιο.

Μέσω του Προγράμματος Leader και την υπογραφή έξι συμβάσεων, ο δήμος Φαρσάλων θα έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει έργα, δράσεις και εκδηλώσεις στην περιοχή, όπως είναι μεταξύ άλλων, η διαμόρφωση μονοπατιών, η αποκατάσταση παραδοσιακής κρήνης, αλλά και η ενίσχυση πολιτιστικών εκδηλώσεων, όπως η Γιορτή Χαλβά.

Πιο συγκεκριμένα, οι επενδύσεις του δήμου Φαρσάλων είναι οι εξής:

- Σήμανση αξιοθέατων και μνημείων του δήμου Φαρσάλων.
- Προβολή συγκριτικών πλεονεκτημάτων του δήμου Φαρσάλων – Δημιουργία λευκώματος και χάρτη.
- Ενίσχυση Γιορτής χαλβά δήμου Φαρσάλων.
- Ενίσχυση εκδηλώσεων Πολιτιστικού Αύγουστου δήμου Φαρσάλων.
- Αναβάθμιση/διαμόρφωση ενός υφιστάμενου μονοπατιού στη θέση «Κάστρο» της Τ.Κ. Καλλιθέας του δήμου Φαρσάλων.
- Διαμόρφωση υφιστάμενου μονοπατιού στη θέση «Χαϊδάρια» της Δ.Κ. Φαρσάλων του δήμου Φαρσάλων.
- Καθαρισμός και αποκατάσταση παραδοσιακής κρήνης που βρίσκεται στην Τ.Κ. Ζωοδόχος Πηγή του δήμου Φαρσάλων, καθώς και καθαρισμός, αποκατάσταση και ανάπλαση του περιβάλλοντος αυτής χώρου. 

Κατά τη χθεσινή υπογραφή των πρώτων συμβάσεων στο δήμο Φαρσάλων,  η πρόεδρος της Ε.Δ.Π. Leader & Αντιπεριφερειάρχης Λάρισας, Ρ. Καραλαριώτου επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Μέσω του Προγράμματος Leader δίνεται στο δήμο Φαρσάλων η δυνατότητα να προχωρήσει σε σημαντικές δράσεις που έχουν να κάνουν με την ανάδειξη της περιοχής, είτε μέσω πολιτιστικών εκδηλώσεων, είτε με ανάδειξη μονοπατιών και κρηνών. H περιοχή αποκτά με αυτόν τον τρόπο την ευκαιρία να προβάλλει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τις ομορφιές της και αποτελέσει πόλο έλξης για νέους επισκέπτες. Είμαστε ικανοποιημένοι που βλέπουμε ότι οι δήμοι εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες του Leaderγια να αναπτύξουν με ποικίλους τρόπους την περιοχή τους».

Από τη μεριά του, ο κ. Καραχάλιος τόνισε: «Προχωρήσαμε σήμερα με την Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας – Πρόεδρο της ΕΔΠ Leader κα. Καραλαριώτου στην υπογραφή συμβάσεων που αφορούν σε σημαντικά έργα πολιτισμικού ενδιαφέροντος για το δήμο Φαρσάλων, έργα τα οποία ουδέποτε στο παρελθόν έχουν αναδειχθεί στην ευρύτερη περιοχή, όπως είναι η ανάδειξη μονοπατιών και άλλες σημαντικές δράσεις. Ευχαριστώ θερμά την κα. Καραλαριώτου για την αμεσότητα και την ευγένεια της συνεργασίας και προσδοκούμε στη συνέχισή της».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμβάσεις που υπογράφηκαν είναι οι έξι, από τις 18 συνολικά συμβάσεις της 2ης Προκήρυξης για Δημόσιες Επενδύσεις του Τοπικού Προγράμματος «Προσέγγιση LEADER» του Άξονα 4 του ΠΑΑ 2007-2013 για την περιοχή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.

Το ποσό των 1.203.937,90 εκ. ευρώ (με δημόσια δαπάνη 924.628,69 ευρώ) που θα δοθεί στα έργα που συνολικά εντάχθηκαν για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα LEADER, αναμένεται να δώσει ώθηση σε σημαντικά έργα των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, εν μέσω της οικονομικής κρίσης.

Το Πρόγραμμα LEADER χειρίζεται η Αναπτυξιακή Εταιρία Ν. Λάρισας (Α.Ε.ΝΟ.Λ.).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ