26.02.20 | 02:51

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύο off shore η Χρυσή Αυγή και 150.000 ευρώ ο άνεργος Βουλευτής Γ. Λαγός
14.01.14 | 08:09

Δύο off shore η Χρυσή Αυγή και 150.000 ευρώ ο άνεργος Βουλευτής Γ. Λαγός

Δύο off shore εταιρείες στην Κύπρο, που φαίνεται να ανήκουν σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής, το οποίο σχετίζεται με τα οικονομικά του Κόμματος έχουν εντοπίσει, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Το Βήμα», οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ. 

Παράλληλα, από τον μέχρι στιγμής έλεγχο, εντοπίσθηκαν 150.000 ευρώ σε λογαριασμό του προφυλακισμένου Βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγού, ο οποίος δήλωνε άνεργος.

Οι off shore και ο λογαριασμός

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, οι υπεράκτιες εταιρείες (off shore) στην Κύπρο εμφανίζεται να ανήκουν σε πρώην ασφαλιστή, που συμμετέχει στη διαχείριση του ταμείου του Kόμματος, μαζί με ένα άλλο συγγενικό του πρόσωπο. 

Οι εταιρείες αυτές φέρεται να έχουν συσταθεί το 2004, προτού ο ασφαλιστής εμπλακεί στη δράση της Χρυσής Αυγής, και έχει ζητηθεί να διαπιστωθεί σε ποιές συναλλαγές προχωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Όσον αφορά τα χρήματα που βρέθηκαν σε τραπεζικό λογαριασμό του Γιάννη Λαγού, στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών υπενθύμιζαν ότι, στο πρόσφατο «πόθεν έσχες» του δήλωνε ότι έχει στην κατοχή του ένα και μοναδικό ακίνητο 50 τ.μ., ενώ οι καταθέσεις στην τράπεζα δεν ξεπερνούν τα 7 ευρώ...!

Από την πλευρά του Βουλευτή διατυπώνεται η άποψη ότι, το ποσό αυτό των 150.000 ευρώ προέρχονται από κληρονομιά που έλαβε το 2005.

ΠΗΓΗ: in.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ