16.09.19 | 01:02

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ » ΚΟΜΜΑΤΑ » ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Σφοδρή επίθεση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το πολυνομοσχέδιο-"σκούπα" του ΥΠ.ΕΣ.
13.02.17 | 12:07

Σφοδρή επίθεση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για το πολυνομοσχέδιο-σκούπα του ΥΠ.ΕΣ.

Ότι το πολυνομοσχέδιο-«σκούπα» του ΥΠ.ΕΣ. κάθε άλλο παρά αφορά την Τοπική Αυτοδιοίκηση, «…από τα 48 άρθρα του, μόνον τα δέκα αφορούν, αμέσως ή εμμέσως, ζητήματα Αυτοδιοίκησης», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του, ο Τομέας Αυτοδιοίκησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ., καταγγέλλοντας ταυτόχρονα ότι, η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. δεν διαθέτει συγκεκριμένο σχέδιο για την Αυτοδιοίκηση και το Κράτος.  

“Το «πολυνομοσχέδιο-σκούπα» του Υπουργείου Εσωτερικών, που εδώ και πάνω από χρόνο διαρκώς εξαγγέλλεται ότι θα ρυθμίσει πάσα νόσο της Αυτοδιοίκησης, φαίνεται πως για μια ακόμη φορά χάθηκε στο δρόμο. Ή μήπως κάηκε στο ζέσταμα; Θυμίζουμε πως το Νοέμβριο ο κ. Σκουρλέτης το προανήγγειλε δηλώνοντας «μελετάμε και χτενίζουμε ένα ν/σ το οποίο ήταν σχεδόν ολοκληρωμένο...».

Προφανώς το παρατεταμένο «χτένισμα» προκάλεσε απώλεια των άρθρων.

Το νομοσχέδιο που το Υπ.Εσ. κατέθεσε στη Βουλή στις 10/2/17 πόρρω απέχει από την υλοποίηση των υποσχέσεων που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφειδώς μοιράζει στους αιρετούς της Τ.Α.

Από τα 48 άρθρα του, μόνον τα δέκα αφορούν, αμέσως ή εμμέσως, ζητήματα Αυτοδιοίκησης. Και αυτά είναι κυρίως ρυθμίσεις τεχνικές, οι περισσότερες προς διόρθωση προβλημάτων που η ίδια η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προκάλεσε. Τι έγιναν άραγε τα 144 άρθρα που είχαν δοθεί σε δημόσια διαβούλευση;”, επισημαίνει και προσθέτει:

"Η διαρκής μετάθεση ευχάριστων υποσχέσεων στο αόριστο μέλλον αποδεικνύεται πως αποτελεί το αγαπημένο τους πολιτικό χόμπι.

Και ενώ στα εξαγγελθέντα «παίζουν καθυστερήσεις», άλλα δεν ξεχνούν να τα ρυθμίζουν. Όπως την παράταση για έναν ακόμη χρόνο της παρέκκλισης των συμβάσεων για το προσφυγικό-μεταναστευτικό από την ισχύουσα νομοθεσία για τους δημόσιους διαγωνισμούς (διάβαζε απευθείας αναθέσεις), καθώς και την παράταση των κατά παρέκκλιση σχετικών προσλήψεων (αρ.40). Όπως την εξαίρεση από το νόμο του ΑΣΕΠ των προσλήψεων αορίστου χρόνου για τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων(αρ.47 παρ.2α και παρ.5γ).

Το ότι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν είχαν, ούτε απέκτησαν ποτέ, κανένα σχέδιο για το Κράτος και την Αυτοδιοίκηση, το ξέραμε. Το ότι αδυνατούν να διευκολύνουν τους Δήμους και τις Περιφέρειες στην επίλυση καθημερινών προβλημάτων, παρά τις υποσχέσεις, το βλέπουμε. Το ότι νομοθετούν με «συνέπεια» για να θεσπίσουν παρεκκλίσεις από τις εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά”.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ