06.06.20 | 03:37

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

"Σαρωτικός" ανασχηματισμός στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής - Τα νέα πρόσωπα
12.05.16 | 11:25

Σαρωτικός ανασχηματισμός στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής - Τα νέα πρόσωπα

Σε έναν δομικό «ανασχηματισμό», προχώρησε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος, αφού είκοσι μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής, προχώρησε σε αλλαγές στο σύνολο των Αντιδημαρχιών της πόλης.

Η απόφαση αυτή, αποτελεί αφενός την υλοποίηση μίας ακόμη προεκλογικής δέσμευσης του επικεφαλής της Παράταξης «Ηράκλειο Ανθρώπινη Πόλη», προκειμένου να δοθεί σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους η ευκαιρία να «αναμετρηθούν» με τα πραγματικά προβλήματα της πόλης και τις ανάγκες των Ηρακλειωτών. Αφετέρου, όμως, συνιστά απόδειξη της βούλησης του Δημάρχου να συνδυάσει την εμπειρία με την ανανέωση, απαραίτητοι άξονες και οι δύο για τη δημιουργία ενός ρεαλιστικού και ταυτόχρονα καινοτόμου έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, οι αλλαγές των Αντιδημαρχιών έγιναν σε πνεύμα πλήρους συναίνεσης και ομαδικότητας.

Ο Δήμαρχος, Νίκος Μπάμπαλος, αφού ευχαρίστησε τα απερχόμενα μέλη για την μέχρι σήμερα συμβολή τους, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Το πρώτο κρίσιμο διάστημα, ήταν απαραίτητο να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος στους Αντιδημάρχους να αντιμετωπίσουν την δύσκολη και σε πολλά επίπεδα χαοτική κατάσταση που παραλάβαμε, σ’ αυτή την δεύτερη περίοδο δεν υπάρχει χρόνος ούτε για πισωγυρίσματα, ούτε για περιόδους προσαρμογής.

Έχουμε θέσει ήδη τις προτεραιότητές μας, έχουμε ήδη παράγει έργο και οι πολίτες περιμένουν όχι απλά να το συνεχίσουμε αλλά να το αυξήσουμε σημαντικά. Περιμένω, λοιπόν, από τους νέους Αντιδημάρχους ενέργεια, ιδέες, αποτελεσματικότητα, καλή συνεργασία με τους υπαλλήλους και τις υπηρεσίες μας. Και από τους απερχόμενους να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους στους νέους, να σταθούν αρωγοί και συμπαραστάτες. Γιατί στη μάχη για το Ηράκλειο που αξίζουμε δεν περισσεύει κανείς». 

Αναλυτικά, ορίζονται οι εξής Αντιδήμαρχοι στους παρακάτω τομείς ευθύνης:

• Γιάννης Φίλανδρος: Οικονομικών

• Δημήτρης Δημητρόπουλος: Τεχνικών Υπηρεσιών

• Νίκος Σπυρόπουλος: Καθαριότητας και Περιβάλλοντος

• Μαρία Παντερή – Ηλιάδη: Κοινωνικής Πολιτικής

• Μανώλης Κουτσογιαννάκης: Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού

Το επόμενο, δε, διάστημα αναμένεται να ανακοινωθούν και αλλαγές σε άλλες θέσεις του διευρυμένου δημοτικού σχήματος. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ