21.10.19 | 18:23

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ πίσω από την επίθεση σε τράπεζα της Λεωφ. Συγγρού [ΒΙΝΤΕΟ]
09.06.19 | 14:53

Ο ΡΟΥΒΙΚΩΝΑΣ πίσω από την επίθεση σε τράπεζα της Λεωφ. Συγγρού [ΒΙΝΤΕΟ]

Tην ευθύνη για την επίθεση σε τράπεζα στη Λεωφ. Συγγρού ανέλαβε με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Ρουβίκωνας αναφέροντας χαρακτηριστικά:

"Η σημερινή επίθεση και το σπάσιμο της τζαμαρίας,στο κτίριο διοικητικών υπηρεσιών της τράπεζας Πειραιώς είναι ένα ελάχιστο, άκρως συμβολικό δείγμα του τι αξίζει σε όσους αναμοχλεύουν την σαπίλα του συστήματος".

Η ανακοίνωση μεταξύ άλλων αναφέρει:

"Λίγα πρωτότυπα πράγματα θα μπορούσαν να γραφτούν για τις τράπεζες και τον ρόλο τους στον σύγχρονο καπιταλιστικό κόσμο. Τα περισσότερα έχουν ήδη ειπωθεί η γραφτεί. Ειδικά στον τόπο μας μετά από δέκα χρόνια κρίσης & μνημονίων όποιος διαθέτει αυτιά, στοιχειώδη ευφυΐα και γνωρίζει ανάγνωση, οφείλει να έχει πάρει έστω μυρουδιά.

Οι τράπεζες είναι βασικό εργαλείο του καπιταλισμού, διά μέσου αυτών ασκείται εξουσία και κοινωνικός έλεγχος. Το κράτος δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς αυτές σε κανένα επίπεδο. Οι κανόνες που αυτό θέτει και που υποτίθεται ρυθμίζουν το πλαίσιο στο οποίο οφείλουν να λειτουργούν είναι πραγματικά ένα κακόγουστο αστείο μιας και η οικονομική elite, το κεφάλαιο, είναι αυτό που θέτει τους κανόνες. Το όποιο κράτος στον καπιταλισμό είναι υπηρέτης του κεφαλαίου, είναι στη ουσία υποχείριο των τραπεζών όπως φάνηκε ολοκάθαρα με τις αλλεπάλληλες διασώσεις και κεφαλαιοποιήσεις που θα πληρώνουμε για πολλές δεκαετίες στο μέλλον".

Για να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ της επίθεσης πατήστε ΕΔΩ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ