26.02.20 | 01:44

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρόδος: Προσάραξη δουλεμπορικού με νεκρούς σε κεντρική παραλία
20.04.15 | 11:16

Ρόδος: Προσάραξη δουλεμπορικού με νεκρούς σε κεντρική παραλία

Προσάραξη ιστιοφόρου, που μετέφερε παράνομα μετανάστες, σε μία από τις κεντρικότερες παραλίες της Ρόδου και απόσταση ούτε χιλιομέτρου από το κεντρικό λιμάνι και τη νέα μαρίνα του νησιού! 

Όπως αναφέρει η «Ροδιακή», πάνω από 200 παράνομοι μετανάστες αποβιβάζονται, αυτή τη στιγμή, σχεδόν από μόνοι τους στην παραλία του Ζέφυρου! 

Το γεγονός έχει αφήσει άναυδους εκατοντάδες Ροδίτες, αλλά και τουρίστες, που παρακολουθούν εν εξελίξει τόσο το γεγονός αυτό καθαυτό, όσο και την επιχείρηση διάσωσης των μεταναστών, γεγονός που αποδεικνύει, τόσο τις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης, όσο και το θράσος των σύγχρονων δουλεμπόρων.

[11.45]: Δυστυχώς, τρεις νεκροί - ένας άνδρας, μία γυναίκα και ένα μικρό παιδί - από την προσάραξη του ιστιοφόρου στα αβαθή βραχώδους κεντρικής παραλίας του νησιού.

[14.00]: Η επίσημη ανακοίνωση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.:

«Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, για περιστατικό προσάραξης Ι/Φ ξύλινου σκάφους, με επιβαίνοντες παράνομα εισελθόντες αλλοδαπούς, στη θαλάσσια περιοχή “ΖΕΦΥΡΟΣ” ν. Ρόδου. 

Υπό το συντονισμό του ΕΚΣΕΔ, στην περιοχή έσπευσαν περιπολικό σκάφος Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ναυαγοσωστικό Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ., ελικόπτερο ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ της Πολεμικής Αεροπορίας καθώς και ιδιωτικά Α/Κ σκάφη προς παροχή συνδρομής, τα οποία εντόπισαν το ανωτέρω Ι/Φ σκάφος κατεστραμμένο και ικανό αριθμό ανθρώπων στη θάλασσα. 

Άμεσα, ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης με τη συμμετοχή των προαναφερόμενων επιχειρησιακών μέσων. 

Σαράντα εννέα (49) αλλοδαποί παρελήφθησαν από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, δεκατέσσερις (14) παραμένουν στη Λιμενική Αρχή Ρόδου, ενώ περίπου τριάντα (30) περισυνελέγησαν με ασφάλεια και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Ρόδου. 

Δυστυχώς τέλος, τρεις (03) σοροί (παιδί, γυναίκα, άνδρας) εντοπίστηκαν και ανασύρθηκαν από τη θαλάσσια περιοχή του συμβάντος. 

Οι έρευνες συνεχίζονται από ελικόπτερο ΣΟΥΠΕΡ ΠΟΥΜΑ της Πολεμικής Αεροπορίας και από ιδιώτη δύτη, ο οποίος διενεργεί έρευνα στο σημείο του ναυαγίου. 

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου. 

Εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.»

[20.33]: Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας & Τουρισμού, Θοδωρής Δρίτσας, εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το σημερινό συμβάν, που ήρθε να προστεθεί στα όσα τραγικά συμβαίνουν καθημερινά στη Μεσόγειο, ως αποτέλεσμα της αύξησης των μεταναστευτικών ροών.

Παράλληλα, ευχαριστεί τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την άμεση αντίδρασή τους στον εντοπισμό και την περισυλλογή των ναυαγών, που περιόρισε το μέγεθος της τραγωδίας, όπως επίσης τους τοπικούς παράγοντες και τους κατοίκους, που προσέτρεξαν να συνδράμουν και να περιθάλψουν τους ναυαγούς.

«Και το σημερινό περιστατικό, μας θέτει όλους ενώπιον των ευθυνών μας, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν περιορίζονται σε εθνικό επίπεδο και επ’ ουδενί δεν προσφέρονται για την άσκηση μικροπολιτικής αντιπολιτευτικής εκμετάλλευσης» τονίζει ο αν. Υπουργός.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ