25.09.20 | 22:41

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ

Ριζικό «λίφτινγκ» από τον Δήμο Μεταμόρφωσης
05.08.13 | 11:52

Ριζικό λίφτινγκ από τον Δήμο Μεταμόρφωσης

Μια σειρά σημαντικών έργων οδοποιίας και παρεμβάσεων ολοκληρώθηκε στην πόλη της Μεταμόρφωσης. 

Τα έργα αυτά αφορούν διανοίξεις δρόμων, ασφαλτοστρώσεις, κρασπεδώσεις και πλακοστρώσεις.

Στόχος είναι η βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και της προσβασιμότητας, η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση και η καλύτερη ποιότητα ζωής. 

Συγκεκριμένα, παραδίδονται στους δημότες τα παρακάτω ολοκληρωμένα έργα, με τον... απαραίτητο σχολιασμό από πλευράς Δημοτικής Αρχής που μας ενημερώνει σχετικά:

Οδός Ψαρρών

Το χειρότερο οδικό τμήμα μέσα στον αστικό ιστό της πόλης δεν υπάρχει πια. Η οδός Ψαρρών που συνδέει την οδό Ανδριανείου με τη Γ. Παπανδρέου είναι πλέον ένας όμορφος και λειτουργικός δρόμος για οχήματα και πεζούς. Έγινε πλήρης ανακατασκευή του ασφαλτοτάπητα και κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια.

Οδός Ιπποκράτους

Διανοίχτηκε και ασφαλτοστρώθηκε το κομμάτι από την οδό Παλαμά μέχρι την Γ. Παπανδρέου. Κατασκευάστηκε το αριστερό πεζοδρόμιο κατεβαίνοντας προς Παπανδρέου ενώ στην αριστερή πλευρά διαμορφώθηκε προσωρινά σε χώρο πρασίνου. (Η πλήρης διάνοιξη από την πλευρά αυτή, προσέκρουε σε νομικά εμπόδια).

Οδός Βηλαρά

Διαπλατύνθηκε στο τμήμα μεταξύ Ιερού Λόχου και Παλαμά, κατεδαφίστηκε σπίτι στο τμήμα μεταξύ Παλαμά και Γ. Παπανδρέου, έγινε πλήρης διάνοιξη και ασφαλτόστρωση μέχρι την οδό Γ. Παπανδρέου και κατασκευάστηκαν πεζοδρόμια και τοιχία αντιστήριξης.

Οδός Παλαμά

Ασφαλτοστρώθηκε το διανοιγμένο τμήμα της οδού Παλαμά πέραν της οδού Ιπποκράτους που ήταν χωματόδρομος και κατασκευάστηκε πεζοδρόμιο.

Οδός Περσεφόνης

Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση της οδού Περσεφόνης, με την τοποθέτηση κυβόλιθων στο οδόστρωμα, στο προβλεπόμενο τμήμα από την οδό Ηρακλείου.

Οδός Μπότσαρη

Ανακατασκευάστηκε και πλακοστρώθηκε η οδός Μπότσαρη από την οδό Πευκών μέχρι την οδό Κανάρη.

Τι δήλωσε ο Δήμαρχος

Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης, Μιλτιάδης Καρπέτας, επιθεώρησε τα έργα με την ολοκλήρωσή τους, εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε:

«Η εκτέλεση παρόμοιων έργων θα συνεχιστεί αμέσως μετά την περίοδο διακοπών του Αυγούστου. 

Στόχος μας είναι να γίνουν και άλλες διανοίξεις δρόμων και παρεμβάσεις που βελτιώνουν τη λειτουργία και την εικόνα της πόλης και εξυπηρετούν τους δημότες, με σωστή και αντικειμενική ιεράρχηση».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ