05.12.19 | 16:36

 

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ » ΔΗΜΟΙ » ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ

Ράμπα ΑμΕΑ στην παραλία Νέας Μάκρης
03.07.13 | 12:00

Ράμπα ΑμΕΑ στην παραλία Νέας Μάκρης

Με στόχο τη διευκόλυνση πρόσβασης στη θάλασσα, των ατόμων με κινητικά προβλήματα,  ο Δήμος Μαραθώνα προχώρησε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην εγκατάσταση ειδικής ράμπας κολύμβησης.

Πρόκειται για ειδικό κάθισμα που κινείται μέσω μέσω ηλεκτροκίνητου μηχανισμού πάνω σε ένα σταθερό μεταλλικό διάδρομο και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα, να μεταφέρονται από την ακτή μέσα στη θάλασσα χωρίς βοήθεια άλλου ατόμου, να απολαμβάνουν το μπάνιο τους και να πραγματοποιούν εξειδικευμένες κινησιοθεραπείες μέσα στο νερό.

Η λειτουργία του συστήματος ξεκινά από το σημείο όπου ο χρήστης έχει πρόσβαση στην ακτή και καταλήγει μέσα στην θάλασσα και έχει πλήρη αυτονομία στην τροφοδοσία από φωτοβολταϊκά στοιχεία και μπαταρίες μολύβδου. Φέρει μια σειρά από συστήματα ασφαλείας που εξασφαλίζουν τη συνεχή λειτουργία του και την προστασία των χρηστών καθώς και φωτεινή νυχτερινή σήμανση και πλωτήρες μέσα στην θάλασσα για την προστασία των άλλων λουομένων.

Η ειδική ράμπα εγκαταστάθηκε και φέτος στην παραλία Νέας Μάκρης, ενώ όλες οι λειτουργίες του συστήματος είναι τηλεχειριζόμενες με ειδικό αδιάβροχο τηλεχειριστήριο που διατίθεται από το Δημοτικό Μέγαρο Νέας Μάκρης (τηλ. για πληροφορίες 22940 90202).


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ