10.04.20 | 20:56

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυώδης μηνιγγοεγκεφαλίτιδα η αιτία θανάτου του 11χρονου στο νοσοκομείο Βόλου
26.02.20 | 19:49

Πυώδης μηνιγγοεγκεφαλίτιδα η αιτία θανάτου του 11χρονου στο νοσοκομείο Βόλου

Από πυώδη μηνιγγοεγκεφαλίτιδα έχασε τη ζωή του το 11χρονο αγόρι, που άφησε την τελευταία του πνοή σήμερα το πρωί στην Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, σύμφωνα με το πόρισμα της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας.

Οι περαιτέρω αναλύσεις των δειγμάτων που λήφθηκαν θα δείξουν εάν επρόκειτο για ιογενή ή όχι νόσο.

Το παιδί είχε εισαχθεί στο Νοσοκομείο Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, με πολύ υψηλό πυρετό και λοίμωξη του ανωτέρου αναπνευστικού και έντονο πόνο στο κεφάλι τα ξημερώματα της Τρίτης.

Παρά την ιατρική παρακολούθηση και τις εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε το παιδί κι ενώ η κατάστασή του ήταν ελεγχόμενη, αιφνιδίως το πρωί της Τετάρτης, η υγεία του επιδεινώθηκε. Άμεσα κινητοποιήθηκε το ιατρικό προσωπικό, το παιδί διασωληνώθηκε, ενώ έγιναν και προσπάθειες ανάνηψης.

Οι προσπάθειες για την επαναφορά του παιδιού, δεν βρήκαν ανταπόκριση και το παιδί, «έφυγε» από τη ζωή.

Η είδηση του θανάτου του 11χρονου μούδιασε την τοπική κοινωνία, η οποία δεν μπορούσε να πιστέψει πως ένα μικρό παιδί χάθηκε τόσο άδοξα από μία… ίωση.

Ιδιαίτερα ανήσυχοι ήταν γονείς με μικρά παιδιά, ενώ στη Ν. Ιωνία όπου το παιδί κατοικούσε, αλλά και στα Κανάλια, απ’ όπου κατάγεται ο πατέρας του το σοκ της απώλειας είναι μεγάλο, με τους κατοίκους να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό γεγονός.ΠΗΓΗ: magnesianews.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ