30.05.20 | 02:15

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρκαγιά Σιθωνίας: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Σάρτη και Συκέα
26.10.18 | 11:30

Πυρκαγιά Σιθωνίας: Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Σάρτη και Συκέα

Συναγερμός έχει σημάνει στη Χαλκιδική. Μεγάλη φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης στη Σιθωνία, σε πυκνόφυτη δασική έκταση πάνω από το Πλατανίτσι, όπως μεταδίδει το rthess.gr.

Καίει ανεξέλεγκτα, με τους ανέμους στην περιοχή να φτάνουν και τα 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο της φωτιάς απλώνεται σε ακτίνα ενός κι παραπάνω χιλιομέτρου, ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από Βουρβουρού και από Σάρτη.

Σύμφωνα με το Πυροσβεστικό Σώμα, άμεσα, κινητοποιήθηκαν 60 πυροσβέστες με 30 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα και 4 Α/Φ.

[12:45]: Σύμφωνα με ρεπορτάζ του epoli.gr φιάλες οξυγόνου ζήτησε ο Πρόεδρος της Σάρτης κυρίως για τους ηλικιωμένους.

Λεωφορεία είναι έτοιμα σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνει εκκένωση.

Το Λιμενικό Σώμα με 3 σκάφη και 15 σκάφη ιδιωτών είναι στη διάθεση της Κοινότητας.

[13:00]: Ότι προς το παρόν δεν τίθεται θέμα εκκένωσης του χωριού της Σάρτης, επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Κ.Μ., Απόστολος Τζιτζικώστας.

[13:27]: Η ΕΛΑΣ παρακαλεί τους οδηγούς που κινούνται στη Σιθωνία να μην προσεγγίζουν και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της Σάρτης, ώστε να διευκολύνεται το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

[15:00]: Ανεξέλεγκτη καίει - παράλληλα με τη Σάρτη - η πυρκαγιά.

Αυτήν την ώρα, ο άνεμος έχει εξασθενήσει, φτάνοντας τα 4-5 μποφόρ. 

[19:05]: Συνεχίζεται η μεγάλη πυρκαγιά στη Σιθωνία, με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, να κηρύσσει την περιοχή της Σάρτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων να την θέσουν υπό έλεγχο.

 

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου

[08:00]: Βελτιωμένη είναι η εικόνα με την πυρκαγιά που κατέκαψε το δάσος της Σιθωνίας, μετά τις υπεράνθρωπες ολονύχτιες προσπάθειες των πυροσβεστών, σύμφωνα με το rthess.gr.

Δεν υπάρχει αυτήν την ώρα ενεργό μέτωπο παρά διάσπαρτες εστίες στο ορεινό όγκο μεταξύ Πλατανιτσίου και Σάρτης, σύμφωνα με την ενημέρωση από το συντονιστικό της πυροσβεστικής.

Επιχειρούν 2 καναντέρ και 2 ελικόπτερα. Ισχυρές οι επίγειες δυνάμεις, 160 πυροσβέστες, 70 οχήματα και 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

[10:00]: Ακόμη καλύτερη η εικόνα της πυρκαγιάς. Σταμάτησαν οι εναέριες ρίψεις νερού.

[11:29]: Ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης, κήρυξε τη Δημοτική Κοινότητα Συκέας και την Τοπική Κοινότητα Σάρτης της Δημοτικής Ενότητας Τορώνης του Δήμου Σιθωνίας της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την καταστροφική δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 25-10-2018 στις παραπάνω περιοχές.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ