18.09.20 | 20:29

 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πυρκαγιά σε προσκοπική κατασκήνωση στις Σέρρες - Κινητοποίηση των Αρχών
03.06.20 | 07:57

Πυρκαγιά σε προσκοπική κατασκήνωση στις Σέρρες - Κινητοποίηση των Αρχών

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 22.30 χθες το βράδυ στην Κοιλάδα των Αγίων Αναργύρων στις Σέρρες, στην προσκοπική κατασκήνωση η οποία ήταν έρημη εκείνη την ώρα.

Άμεση ήταν αρχικά η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που έφτασε στην περιοχή με δύο αρχικά οχήματα και στη συνέχεια σε αυτά ήρθαν να προστεθούν άλλα δύο.

Ταυτόχρονα κινητοποιήθηκε τόσο η Τροχαία Σερρών που απέκλεισε την πρόσβαση στην περιοχή, όσο και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας, του Δήμου Σερρών, έφτασε άμεσα στο σημείο με δύο υδροφόρες του Δήμου, ένα σκαπτικό μηχάνημα καθώς και πολλά μικρά ημιφορτηγά με προσωπικό της πολιτικής Προστασίας. 

Η φωτιά κατασβήστηκε σχεδόν σε λιγότερα από 10 λεπτά, πριν προλάβει να επεκταθεί, (καθώς η βλάστηση είναι πυκνή στο σημείο) από ένα όχημα της Πυροσβεστικής που πήρε θέση μέσα στο ρέμα της Κοιλάδας των Αγίων Αναργύρων ενώ άνδρες της Πυροσβεστικής έλεγχαν περιμετρικά τον χώρο με φακούς.

Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε τόσο ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, όσο και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Βασίλης Κατιρτζόγλου και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας κ.Κωνσταντίνος Δινάκης.

Η φωτιά, εικάζεται πως προήρθε πιθανόν από φωτιά που έβαλαν κάποιοι για να ψήσουν και στη συνέχεια εγκατέλειψαν τον χώρο χωρίς να φροντίσουν να τη σβήσουν εντελώς.

(Να σημειωθεί πως κανονικά απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς στην περιοχή).ΠΗΓΗ: anexartitos.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ